MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Маски-шоу» для тих, хто вболіває за асоціацію з Євросоюзом

27.11.2013   
Юрій Шершень

Мітингувальники у Харкові вийшли на майдан Свободи у медичних масках.

У деяких на масках були написи «ГЕПАтиту – бій!», «ГЕПОгрип не пройде!». Люди тримали національні стяги, прапори Європейського Союзу та стрічки з символікою України й ЄС, і скандували: «Україна – це Європа!». З удаваною тривогою мітингувальники закликали один одного подбати про здоров’я. Мовляв, грип лютує.

Згідно з офіційною статистикою, за останній тиждень кількість хворих на ГРВІ збільшилась на11%. У зв’язку з цим у Харкові розпорядженням міського голови була введена заборона на проведення масових заходів. Відповідний документ з’явився на сайті мерії та в Єдиному міському реєстрі актів. Буцімто це розпорядження мер підписав ще 22 листопада, хоча на офіційному сайті Харківської міськради новина про це з’явилася тільки 25-го.

Хоча голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров зауважує: якщо вірити сайту Міністерства охорони здоров’я України, саме Харківщина є самим благополучним регіоном в плані захворювань. І заборонити проведення мирних заходів, за Конституцією, може виключно суд – за поданням органів місцевого самоврядування або влади.

«Люди, бачите, вирішили посміятися з цього приводу. Прийшли у масках, щоб «уберегти» себе від міфічного грипу», – зазначив Є. Захаров.

Крім сатиричного перфомансу, активісти харківського Євромайдану робили й серйозну справу: збирали підписи за підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС на Вільнюському саміті.

Нагадаємо, у січні минулого року, коли біля Качанівської колонії збиралися прихильники Юлії Тимошенко, в Харківській міськраді говорили про «шкоду тривалої дії зниженої температури і підвищеної вологості на людський організм». Це було однією з «причин», через які суд заборонив активістам встановлювати намети біля виправної установи.

 Поділитися