MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Звернення Конґресу національних громад України та Асоціації єврейських організацій і громад (Вааду) України з приводу розгрому мирної демонстрації на Майдані незалежності у Києві 30 листопада

30.11.2013   

Вперше за роки незалежності в Україні відбулися події, що вимагають нас звернутися за підтримкою до європейських структур і світової громадськості, оскільки вперше ми побачили реальну перспективу повернення до тоталітарних радянських часів.

О 4-й ранку 30 листопада на Майдані Незалежності у Києві по-звірячому було розігнано мирну демонстрацію, що проходила під гаслом «За європейську інтеґрацію». Десятки неозброєних молодих людей були брутально побиті, отримали травми і ушкодження, десятки – затримані органами міліції. Цьому передувало побиття журналістів і правоохоронців зібраними у Маріїнському парку найманцями влади так званими «тітушками».

Станом на ранок 30 листопада «Беркут» оточив Михайлівський монастир, де переховуються помордовані фізично і морально учасники мирного мітингу. Ченці Михайлівського собору врятували мітингувальників від кийків «Беркуту». Громадянське суспільство не може сприймати такі брутальні дії як «побудову Європи в Україні».

Ми засуджує кривавий розгін мирної демонстрації і насильство над протестувальниками на Майдані Незалежності. Ми вимагаємо засудити криваві дії скерованих владою правоохоронців і підтримати боротьбу за право українців вільно висловлювати свою громадянську позицію щодо подальшої долі Батьківщини.

 Поділитися