MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Був на Євромайдані – расист!

23.12.2013   
Юрій Шершень
Принаймні, так вважають у міліції. Та складають списки усіх, хто на початку грудня їздив протестувати на столичний Майдан.

У територіальних управліннях міліції в областях розсилається наказ з вимогою скласти списки тих, хто їздив до Києва 30 листопада, 1 і 8 грудня.

Відповідний документ передали Інтернет-виданню «INSIDER» джерела в правоохоронних органах.

У наказі потрібують від керівників кримінальної міліції, карного розшуку, кримінальної міліції у справах дітей та дільничних інспекторів скласти списки ВСІХ (!), хто виїжджав до м. Києва 30 листопада, 1 і 8 грудня 2013 р.

У списках повинні бути повні анкетні дані таких осіб, фото, номери мобільних телефонів, інформація про місця роботи або навчання тощо.

Робиться це, як зазначено в документі, «з метою вивчення причин ксенофобії, расизму та антисемітизму» та «діагностування майбутніх проявів ксенофобії».

Якщо міліцейський папірець, який наводиться, дійсно існує в природі, то він є не тільки зразком порушення «правоохоронцями» прав людини (в першу чергу – права на приватність), але й очевидною підставою для проведення «діагностування майбутніх проявів шизофренії» у тих, хто його підписав.

 Поділитися