MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові намагалися підпалити друкарню, що виготовляє листівки Євромайдану

31.01.2014   
Юрій Нужний
У ніч на п’ятницю 31 січня у Харкові в друкарню, яка виготовляла листівки для Євромайдану, кинули «коктейль Молотова».

Нападники розбили вікно друкарні, що розташована на першому поверсі будівлі на провулку Кравцова, 11 (у центрі Харкова), та кинули туди запальну суміш. Наразі у приміщенні залишається висока концентрація парів бензину. Власник друкарні, приватний підприємець Ярослав Здоровий вважає, що це помста «тітушок» за те, що він друкував листівки для Євромайдану.

«Вчора я зовсім випадково залишився в офісі, запізнився на автобус і не поїхав додому. О пів на третю ночі мені у вікно кинули пляшку із запальною сумішшю. У приміщення ємність не залетіла, втримала захисна решітка, скло у вікні тріснуло. Загорілася зовнішня стіна, рама, двері, кабелі комунікацій. Я взяв вогнегасник, відро води, сніг, все це почав гасити. Швидко зателефонував пожежникам, міліції. Пожежні допомогли. Міліція склала протокол», – розповів інформаційній агенції «МедіаПорт» Я. Здоровий.

«Поверхом вище – житлові квартири. Що було б, якби пожежа перекинулася туди?!» – вражається Ярослав Здоровий.

Як повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Харківській області, близько 02-30 31 січня 2014 р. невідомі особи «облили вікно офісу приватного підприємства, що розташовано по провулку Кравцова, легкозаймистою речовиною, внаслідок чого сталося загоряння вікна, яке було ліквідовано заявником».

Правоохоронці вилучили речові докази, а саме пластикову пляшку з залишками рідини, яка направлена на експертизу. Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Інформація для роздумів працівників міліції: у Харкові склалася вже якась гірка «традиція» – подібні напади зазвичай відбуваються в ніч на п’ятницю.

 Поділитися