MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Проросійські загарбники у Харкові намагалися вчити журналістів «робити новини»

08.04.2014   
Юрій Шершень
7 квітня декілька десятків проросійських сепаратистів увірвалися до приміщень, що займає місцева телекомпанія «АТН», яка спеціалізується на випуску теленовин.

7 квітня 2014 р. декілька десятків проросійських сепаратистів увірвалися до приміщень, що займає місцева телекомпанія «АТН», яка спеціалізується на випуску теленовин та нещодавно відновила своє мовлення.

Як повідомили журналісти, проросійські нападники виламали двері на дев’ятому поверсі офісної будівлі, та пред’явили вимогу щодо надання їм прямого ефіру (хоча в той час новин «АТН» не було).

Один з непрошених візитерів, заявив: «Ми пішли туди розповісти журналістам АТН, як треба новини робити». Зайшовши до монтажної, загарбники попередили, що будуть контролювати роботу редакції «АТН».

Коли «контролери» нарешті залишили приміщення, заявилася міліція – для оформлення документів про заподіяння шкоди.

За словами шеф-редактора «АТН» Наталії Діденко, «апаратна розбита вщент, призи та нагороди в коридорі розбиті, фотографії також майже всі зірвані, двері повністю винесли, пропав безлімітний редакційний мобільний телефон з номерами співробітників».

З огляду на те, що апаратна розбита, ефіру, швидше за все, найближчим часом не буде.

«Загарбники навіть обшукували кухню, шафки, діставали кухонне начиння. Замки на вцілілих дверях також зламані», – повідомили в телекомпанії. Після цих подій значна частина невідомих вирушила до Харківської облдержадміністрації.

Нагадаємо, що 7 квітня в Харкові проросійські мітингувальники біля ХОДА проголосили створення так званої «Харківської народної республіки». Того ж дня міліція запобігла спробі штурму Донецької обласної держтелерадіокомпанії. Також в цей день невідомі намагалися проникнути на Луганський телеканал «Ірта», внаслідок чого постраждало троє охоронців.

 Поділитися