MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«У Криму зараз диктатура криміналітету і бомжів»

19.04.2014   
Юрій Нужний

Кількість російських військових на півострові продовжує збільшуватися, ціни на продукти і паливо – зростати, а до влади в Криму прийшов «декласований» елемент, – вважає кримський депутат від фракції «Курултай-Рух» Леонід Пілунський.

Депутат кримського парламенту Леонід Пілунський розповів Gordonua.com про життя в окупованому Криму. На його думку, крім двоголового орла і маси військових, нічого не змінилося.

«Російські військові продовжують тут «розмножуватися», а самооборону ніхто не збирається розганяти, хоча жодного «бендерівця» немає, як немає жодної людини від «Правого сектору». Кожен день до Криму прилітають з РФ по 10-15 військових літаків з солдатами, вони розвантажують якісь установки і починають їх встановлювати. Кількість військових зростає просто на очах», – зауважив Л. Пілунський.

Говорячи про соціально-економічне життя півострова, кримський депутат відзначив підвищення цін, насамперед на продукти харчування й паливо.

«Продукти харчування стають все дорожче і дорожче, бензин все дорожче і дорожче. А певний контингент продовжує кричати «Ура!» та радіти тому, що відбувається. При цьому інша маса людей похмуро мовчить».

За словами Пілунського, життя простих кримчан від приєднання до Росії практично не змінилася.

«Сюди приїжджає маса якихось перевіряючих, а суди продовжують судити, як і судили, і беруть хабарі. Тут дуже хотіли влаштувати тут етнічне протистояння, а отримали соціальне. Ми бачимо зараз у Криму диктатуру бомжів і декласованих елементів. Криміналітет і бомжі – ось зараз ті, хто править Кримом. Якщо це вільна країна, то я – іспанська льотчик», – наголосив Пілунський.

«У чергах на відмову від російського паспорта вишикуються до півтори тисячі осіб, а в день встигають прийняти близько 150, а потім заявляють, що таких громадян небагато, а точніше, їх просто немає», – розповів кримський депутат.

Слова Пілунського фактично підтвердив один з лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, який в ефірі «Громадського телебачення» зазначив:

«Ситуація в Криму гнітюча. На кожному кроці перевірки документів. Люди не знають, що робити. Тих кримських татар, які не хочуть ставати громадянами Росії, по суті, змушують, бо якщо вони не будуть отримувати російські паспорти, не зможуть влаштуватися на роботу».

«Тих, хто відмовляється приймати російські паспорти, вже починають виганяти з роботи. Під питанням також право власності», – додав Джемілєв.

 Поділитися