MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Російський Мін’юст вніс «Солдатських матерів Петербурга» в список іноземних агентів

29.08.2014    джерело: censor.net.ua
Мін’юст Росії вніс до реєстру некомерційних організацій - іноземних агентів правозахисну організацію «Солдатські матері Санкт-Петербурга», повідомляється в п’ятницю на сайті відомства.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на РІА Новости.

«До реєстру <...> внесені відомості про фонд «Інститут розвитку свободи інформації» та про Санкт-Петербурзьку регіональну громадську правозахисну організацію «Солдатські матері Санкт-Петербурга» на підставі подання прокуратури Петербургу, - йдеться в повідомленні.

Коментарів організації «Солдатських матерів Санкт-Петербурга» РІА Новости поки не має.

Торік православний активіст і помічник петербурзького депутата Віталія Мілонова Анатолій Артюх звернувся в ФСБ та прокуратуру з проханням перевірити «Солдатських матерів Петербурга» на предмет дотримання законодавства про іноземних агентів.

За його словами, «Солдатські матері» консультують юнаків, які хочуть ухилитися від призову, а також військовослужбовців-дезертирів, ведуть юридичний супровід скарг і позовів, а також організовують прес-конференції, круглі столи та семінари за гроші, які надходять із-за кордону, але при цьому організація не реєструється як іноземний агент.

Відповідний закон, який набув чинності в листопаді 2012 року, зобов'язує російські НКО, фінансовані з-за кордону і займаються політичною діяльністю, реєструватися як «іноземні агенти». Масові перевірки НКО почалися в ряді російських регіонів наприкінці березня. На початку 11 лютого декілька організацій направили в Європейський суд з прав людини скаргу на закон.

29.08.14

 Поділитися