MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ДНР відмовляються проводити дострокові місцеві вибори

17.09.2014   
Яна Смелянская
Майже 5 вересня під час підписання Мінської угоди було зрозуміло, що ані яких умов протоколу терористи утримуватися не збираються. Свідоцтвом тому, перш за все, стали безперервні обстріли позицій української армії з боку терористів. Сьогодні керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки відмовилось проводити місцеві дострокові вибори.

Майже 5 вересня під час підписання Мінської угоди було зрозуміло, що ані яких умов протоколу терористи утримуватися не збираються. Свідоцтвом тому перш за все стали безперервні обстріли позицій української армії з боку терористів. Сьогодні керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки відмовилось проводити місцеві дострокові вибори.
"У нас своя Верховна рада, і ми самі будемо вирішувати, коли і які вибори нам проводити. Ніяких виборів, організованих Україною, у нас проводитися не буде", - повідомив ватажок терористичної організації ДНР Олександр Захарченко.
Крім того, Захарченко заявив, що не збирається брати участь у зустрічах контактної групи по Україні. Судячи з усього, мається на увазі тристороння контактна група в складі Росії, України і ОБСЄ. В ході переговорів цієї контактної групи і українських сепаратистів 5 вересня в Мінську було підписано угоду про перемир’я на сході України. Згідно з цим документом, підписаним в тому числі Олександром Захарченко, сторони погодилися провести дострокові місцеві вибори відповідно до закону про особливий статус Донбасу.
Українська Верховна Рада 16 вересня прийняла закон про особливий статус низки районів Луганської та Донецької областей. Відповідно до закону вибори в цих районах повинні пройти 7 грудня.

 Поділитися