MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ігри розуму в сучасному інформаційному просторі

20.09.2014   
Проект має на меті познайомити молодь з навичками критичного мислення та управління конфліктами, підвищити рівень правової освіти та покращити ставлення українського суспільства до своїх співвітчизників, які проживають у різних регіонах країни, подолати стереотипи і забобони, сприяти побудові сталого громадянського суспільства в Україні. Кінцевий термін подання заявки на участь в проекті 30.09.2014 р

Донецька громадська організація Центр Європейської Співпраці за фінансової підтримкиЄвропейського молодіжного фонду Ради Європи розпочинає проект «Ігри розуму у сучасному інформаційному просторі». Проект стартує у вересні та триватиме протягом чотирьох місяців.

Головною метою проекту є консолідація молоді з різних регіонів України та освіта в сфері прав людини, ненасильницького вирішення конфліктів та критична оцінка сучасного інформаційного простору.

Ідея проекту виникла протягом останніх місяців, коли Україна опинилася на порозі інформаційної війни, що призвела до розпалювання національної ворожнечі серед пересічних українців і відкритого збройного протистояння.  Проект має на меті познайомити молодь з навичками критичного мислення та управління конфліктами,  підвищити рівень правової освіти та покращити ставлення українського суспільства до своїх співвітчизників,  які проживають у різних регіонах країни,  подолати стереотипи і забобони,  сприяти побудові сталого громадянськогосуспільства в Україні. 
Основні цілі проекту: 
1. Ознайомити 22-ох українських активістів молодіжних організацій з методами аналітичного і критичного мислення і навчити їх,  використовувати його на практиці; ознайомлення учасників з правами людини і національними механізмами їх захисту. 
2. Організувати ознайомчі поїздки/обміни між учасниками проекту. 
3. Створити команду активістів, які будуть продовжувати здійснювати діяльність в своїх громадах іорганізаціях,  поширювати інформацію і застосовувати отримані знання на практиці. 
4. Налагодження співпраці між активістами та організаціями з різних регіонів України за для того, щоб забезпечити рух України в сторону правового суспільства.

Проект включатиме в себе декілька етапів – серед яких:

-        створення інформаційного ресурсу на якому учасники проекту зможуть розміщати та коментувати статті;

-        участь у тренінгу в м. Київ, 17-23 листопада 2014 р. на якому учасники отримають знання щодо навичок критичного мислення, ненасильницького вирішення конфліктів, прав людини, тощо;

-        навчальні візити учасників до міст інших регіонів України;

-        розробка та реалізація міні-проектів організаціями учасників на місцевому рівні.

До участі в проекті запрошуються активісти та лідери українських громадських молодіжних організацій та об’єднань віком від 18 до 35 років з усіх регіонів України.

Важливо! Учасники мають активно залучитися до заходів передбачених на протязі всього терміну реалізації проекту.

За усіма питаннями та для отримання детальної інформації просимо звертатися за електронною адресою olgponamareva(*)gmail.com або тел. +38 066 623 41 86

Форма заявки додається.

Кінцевий термін подання заявки на участь в проекті 30.09.2014 р.

 

Анкета учасника проекту

 Поділитися