MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

"Нові" паспорти для сходу

20.09.2014   
Яна Смелянская
Жителів сходу змушують міняти паспорти на російські.

У Державній прикордонній службі України повідомляють, що на територіях населених пунктів підконтрольних бойовикам ЛНР та ДНР здійснюється примусова видача громадянам паспортів Російської Федерації. Також в повідомленні сказано, що протягом доби обстановка на державному кордоні з РФ характеризувалася порушенням бойовиками режиму припинення вогню, продовженням концентрації підрозділів збройних сил РФ та незаконних збройних формувань на окремих напрямах та нарощення їх боєздатності.
Нагадаємо, що раніше бойовики закликали жителів Донецької та Луганської областей міняти паспорти громадян України на паспорти так званих «ДНР» і «ЛНР». Про це на брифінгу в Києві повідомляв речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. «В захоплених містах терористи поширюють інформацію про заплановану заміну паспортів громадян України на паспорти так званих ДНР і ЛНР. Також терористи вимагають від керівництва комунальних і державних підприємств, закладів та установ провести інвентаризацію товарно-матеріальних цінностей».

 Поділитися