MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові вчителів та школярів використовують в якості незаконних «кур’єрів»

21.09.2014   
Юрій Шершень
Ні, наразі не наркокур’єрів. У соціальних мережах з’явилися повідомлення про те, що у Харкові вчителів та школярів примушують розносити гречку та інші продукти задля підкупу виборців.

У соціальних мережах з’явилися повідомлення про те, що у Харкові здійснюється підкуп виборців через благодійний фонд Володимира Скоробагача «Допоможи близькому».

Так, Олександр Федотов на своїй сторінці в «Facebook» написав:

«Підкуп виборців депутатом Харківської міськради Скоробагачем Володимиром Івановичем. При розносі пайків використовувалися вчителі та учні середньої школи № 4 та гімназії № 1. Дійство відбувалося в навчальний час».

А Константин Дьяконенко в «Facebook» зазначив:

«Використовують благодійний фонд та школярів. Гречкосії так злякались фотографування, що кинули увесь свій вантаж. Тепер ці продукти будуть передані бійцям батальйону Харків-1, який зараз вирушає в АТО».

Одночасно у соціальних мережах було опубліковано наступне:

«Дуже прошу анонімно! (родичі працюють в одній зі шкіл Київського району Харкова, там у них з усім начальством суворо). Услід за фото «подарунків» на вул. Астрономічній. Насправді всі ці чудові «дари» пенсіонерам фінансує депутат-регіонал Скоробагач. Вага однієї посилочки – 5 кг. На цьому вся благодійність закінчується. Подарунки вивантажили біля однієї зі шкіл Київського району, попередньо змусивши вчителів розносити всі ці пакети по домівках. Цю інформацію вчителям донесли на педрадах, строго заборонивши говорити, що вони працівники шкіл. В свій вихідний день вони ЗОБОВ’ЯЗАНІ були стати волонтерами. А тепер прикиньте арифметику. На одну жінку (хто у нас в основному вчителі) – по 40 осіб пенсіонерів. 40 Х 5 кг = 200 кг цих дивовижних дарів необхідно розвантажити і вивантажити. Тобто панові Скоробагачу вистачило коштів закупити достатньо продовольства, а ось на доставку витрачатися не захотілося! Адже є безкоштовна робоча сила – жінки-вчителі! Робіть висновки самі».

А висновки напрошуються такі:

1. За офіційними даними, Скоробагач Володимир Іванович з листопада 2005 року є членом правління Харківської міської організації «Союз «Молоді регіони України». З 2006 р. – депутат Харківської міськради (фракція Партії регіонів), член постійної комісії з питань планування, бюджету та фінансів. Керівник депутатської групи «Молоді регіони». У 2010 р знову обраний депутатом міськради. Член Партії регіонів.

2. Вочевидь, у світлі нинішньої виборчої кампанії до парламенту, Скоробагач має намір змінити свій мандат депутата міської ради на депутатство у Раді Верховній, що гарантуватиме і недоторканість, і непогані дивіденди (не тільки політичні).

3. Для того, щоб сподобатись виборцям, він вирішив піти шляхом, второваним Черновецьким та подібними.

4. Чи підпадають такі дії під підкуп виборців? На жаль, скоріше за все – ні. Адже Скоробагач ще не зареєстрований ЦВК в якості кандидата в депутати, мешканці Київського району Харкова ще не є його виборцями, тому оголосити «добродійнику» попередження, відповідно до ч. 2 ст. 61 Закону України «Про виборів народних депутатів України» (Попередження та скасування реєстрації кандидата у депутати), неможливо, а покарати за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України (Перешкоджання здійсненню виборчого права) – вкрай складно.

5. А от до «суворих» представників адміністрацій шкіл, які в навчальний час примушують педагогів та школярів тягати пайки задля інтересів депутата-кандидата, крім моральної відповідальності, може бути застосована санкція, передбачена ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем). 

 

 Поділитися