MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Россияне убивали со звериной жестокостью’Продай за 200 тисяч! — російські військові намагалися купити в українця дитинуЕвгений Захаров отдаст Премию Гавела на зубные протезы пострадавшим от пыток россиянРоссиянин стрелял в меня c вертолета, — Степан Боярчук, село Загальцы ‘Во время эвакуации россияне наводили на нас автоматы’‘Я украл у россиян бензовоз’ — пенсионер из Дымера нашел для больницы соляркуВацлав Гавел и Украина‘На блокпостах россияне раздевали и осматривали даже девушек’‘Мы думали, что россияне не станут разрушать наши дома’Закрывали ребенку рот, чтобы россияне не нашли людей в погребе ‘Россияне бездумно уничтожают все вокруг’, — Мария Карандюк, Залесье ‘Ни договариваться с россиянами, ни верить им — нельзя...’ — житель МариуполяNearly 1200 Ukrainian children abducted to Russia and placed with Russian families Россияне обстреливали погреба, в которых прятались люди‘Мы были никто и ничто. Мы были живым щитом для россиян’ ‘Мечтаю, чтобы Украина победила’ ‘У украинцев есть коллективная травма’, — психолог Елена Грибанова200 гривень за бота: СБУ викрила ботоферму, що працювала на спецслужби РФРоссияне стреляли куда ни попадя, разрушили интернат для детейТерехов: У Харкові пошкоджено 4500 багатоповерхівок із 8200

Труни з «вантажем 200» «губляться» по дорозі до Росії

25.09.2014   
Яна Смелянская
Організатор групи у фейсбук "Вантаж - 200" Олена Васильєва повідомляє, що труни з російськими солдатами додому не доїзджають.

Відома російська правозахисниця і цивільний активіст Олена Васильєва, засновник Facebook-групи "Вантаж 200 з України в Росію", в своєму інтерв'ю повідомляє, що російське Міноборони змушує контрактників, які воюють на Донбасі, підписувати заяви без зазначення дати про відпустку, а труни з "вантажем 200 "не завжди доходять додому в Росію.

Крім того, Васильєва відзначила, що зараз триває робота по складанню списків загиблих на Донбасі російських десантників, імена яких згодом будуть розміщені в групі, але, зазначає правозахисниця, "є дуже багато випадків, коли труни з цим" вантажем 200 "додому не доходять".

"Якщо людина гине, то у командування залишається документ, куди вписують заднім числом, що людина була у відпустці невідомо де і, що керівництво за місце його перебування відповідальності не несе", - розповіла Васильєва.

Якщо ж "вантаж 200" все-таки доходить родичам, продовжує правозахисниця, то в документах офіційними причинами смерті солдат, в основному, вказуються "інфаркт", "інсульт", "підірвався на міні на навчаннях", "пневмонія" та інші. "При цьому ми ще не знаємо, скільки людей померли від ран в госпіталях. Це цифра за сімома печатками, нам не говорять про те, хто там знаходиться і скільки їх, отримати ці списки ми практично не можемо.", - пояснила жінка.

Нагадаємо, що трохи раніше адміністрація Facebook видалила групу "Вантаж 200 з України в Росію", присвячену загиблим в Україні російським військовим, які воювали на стороні терористів "ЛНР" і "ДНР". Групу створила громадський активіст Олена Васильєва. У перші ж дні в групі було зареєстровано близько 5,5 тисяч учасників. Користувачі мережі обмінювалися усією наявною інформацією з приводу зниклих військовослужбовців, загиблих і поранених російських солдатів, які опинилися на території України.

 Поділитися