MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

‘Игра в русскую рулетку’, — староста села на Херсонщине в плену у оккупантов‘Брат попал в плен, а мой дом разбомбили’У затоплених Олешках руйнується унікальний музей наївного мистецтва — підсумки тижняГордон Браун: ‘Мы обязаны привлечь Владимира Путина к суду за военные преступления перед народом Украины’ Встановлено особи шістьох генералів РФ, які віддавали накази щодо захоплення Харківщини, — СБУ Перехоплені розмови, нечувані звірства — невигадані хроніки окупації Розширено перелік професій, для яких щеплення проти COVID-19 обов’язкове Верховний Суд: Школярі без щеплень мають навчатися дистанційноРішення Пленуму Європейського суду з прав людини щодо зняття імунітету з Георгія Логвинського‘Разрешено запытать до смерти хоть 500 невинных’. История плененного в Донецке Сергея КурисаРішення ЄСПЛ у справі Савченко проти УкраїниЯк застосувати «Закон Савченко» та зарахувати один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення воліНасильственные преступления, совершенные в ходе вооруженного конфликта на востоке Украины в 2014–2018 ггОтветственность за международные преступления, совершенные на востоке Украины в период 2014–2019 гг.СБУ: керівники харківських колоній перепродавали продукти, закуплені для в’язнівБез щеплення до дитсадка не можна – ВСУРФ: Московський міськсуд залишив під вартою усіх захоплених українських моряків«Нам не дают свиданий уже больше года», — мать пленного ультрас «Зари» Владислава Овчаренко«Закон Савченко» - помилка чи рух вперед?Полиция не всегда выезжала на место преступления в зоне АТО, — правозащитница

Справа Савченко. 11 листопада. 11.30.

13.10.2014   
Яна Смелянская
Басманний суд Москви переніс розгляд апеляції української льотчиці Надії Савченко на призначення їй психіатричної експертизи на 11 листопада.

Адвокат української льотчиці Надії Савченко Марк Фейгін сьогодні на своїй сторінці в Твіттер повідомив, що Басманний суд Москви почав розгляд апеляції військовополоненої на призначення їй психологічної експертизи.
"Засідання почалося. Слідство заявляє, що Савченко не може бути доставлена​​. 10 жовтня вона була направлена ​​до інституту ім. Сербського. Просять розглянути без її участі", - повідомив адвокат.
Також він наголосив, що заявив клопотання про перенесення засідання у зв’язку з відсутністю Савченко та забезпеченні її доставки до суду.
Як повідомлялося, українка Надія Савченко сьогодні доставлена ​​в одну з медичних установ Москви для проходження стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.
Раніше захист Савченко подав в Басманний суд Москви скаргу на призначення психіатричної експертизи. Як заявив Маркін, подача цієї скарги не зупиняє виконання зазначеної постанови слідчого. Російська влада стверджує, що основним завданням проведення експертизи є вирішення питання про осудність або неосудність обвинуваченої, а також визначення її процесуальної дієздатності. Савченко вимагала своєї присутності на цьому засіданні.
Нагадаємо, штурман Військово-повітряних сил України Надія Савченко воювала на Донбасі в складі батальйону Айдар. Льотчиця потрапила в полон до сепаратистів, після чого опинилася в СІЗО на території Росії. Савченко звинуватили в причетності до вбивства журналістів телеканалу Росія біля Луганська. Слідчий комітет РФ заявляє, що захоплена 18 червня в полон сепаратистами льотчиця нібито перетнула кордон Росії без документів під виглядом біженки.
Прокуратура Луганської області відкрила 10 липня кримінальне провадження за фактом викрадення української льотчиці.
Сьогодні ж ближче до вечіра стало відомо, що Басманний суд Москви переніс розгляд апеляції української льотчиці Надії Савченко на призначення їй психіатричної експертизи на 11 листопада. На засіданні суду були присутні мати Савченко, ряд депутатів Верховної Ради України та консульські представники США та ЄС.

 Поділитися