MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Європарламент визнав трагедію під Волновахою «актом тероризму»

15.01.2015   
Яніна Смелянська
Європарламент визнав трагедію під Волновахою «актом тероризму».

Про це заявив глава представництва України при Євросоюзі Костянтин Єлісєєв.

За його словами, вперше за останній рік євродепутати визнали, що події, такі як трагедія під Волновахою Донецької області, це «акт тероризму».

«У цій резолюції чітко підтримано те, що будь-яка майбутня стратегія розвитку відносин ЄС з Росією повинна базуватися на безумовному визнанні територіальної цілісності і суверенітету України. Також на тому, що після стабілізації на Донбасі і припинення незаконної анексії Криму може йти мова про полегшення режиму санкції щодо Росії», - зазначив український посол, звертаючи увагу на те, що Європарламент також в черговий раз підтвердив перспективу членства України в ЄС, згідно з лісабонської угодою.

У четвер, 15 січня, Європейський парламент закликав ЄС не тільки зберегти, але й прийняти нові санкції проти Росії, якщо цього вимагатиме ситуація. Нові ембарго повинні стосуватися ядерної галузі та міжнародних фінансових операцій, - наголошується в повідомленні.

 Поділитися