MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Порошенко підписав закон про часткову мобілізацію

19.01.2015   
Яніна Смелянська
Президент Петро Порошенко підписав закон № 113-VIII "Про затвердження указу Президента України "Про часткову мобілізацію".Про це повідомляється на офіційному сайті парламенту.

"Повернуто з підписом від президента (19.01.2015)", - йдеться в статусі проходження закону.

Даний документ передбачає проведення протягом 2015 часткову мобілізацію в три черги протягом 210 діб з дня набрання чинності цього указу.

Так, з 20 січня 2015 буде оголошена перша хвиля мобілізації тривалістю 90 днів, з квітня - друга хвиля, тривалістю 60 днів, а з червня - третя, тривалістю також 60 днів.

Мобілізація буде проведена на території Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської , Чернівецької, Чернігівської областей, міста Києва.

Буде здійснюватися заклик військовозобов'язаних, резервістів і поставка транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України в обсягах, визначених мобілізаційним планам з урахуванням резерву.

Крім того, згідно з указом в період з 18 березня по 1 травня 2015 буде проведена демобілізація військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період згідно з Указом Президента України від 17 березня 2014 №303 "Про часткову мобілізацію".

Верховна Рада підтримала указ президента про часткову мобілізацію 15 січня 2015.

Разом із новою волною мобілізації одночасно виникає і інше питання: хто одягне і взує солдатів четвертої хвилі мобілізації?
Кілька днів тому у радник президента України з питань реформування Міноборони, волонтер Юрій Бірюков на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив, що у міноборони є теплий одяг та взуття практично для всіх, хто потрапить під четверту хвилю мобілізації.
 
Нова хвиля мобілізації в Україні охопить на службу близько 50 тисяч осіб - як військовослужбовців запасу, так і солдат-строковиків.
За запевненням Юрія Бірюкова, по речовому забезпеченню у військовому відомстві немає проблем. Він пише: 
"1) Взуття - спасибі братньому канадському народу. Берци будуть всім, берци хороші.
2) Літня польова форма - є вже практично на всю четверту хвилю, недостача на зараз невелика і встигнемо.
3) Куртки та штани утеплені - є вже практично на всю четверту хвилю нового зразка. Плюс ще й - спасибі братньому канадському народу.
(Але тут є нюанс - канадська форма НЕ зимова в нашому розумінні і в нашій комплектації. Потрібен ще светр або флісова кофта).
4) Бронежилети та каски - Темп-3000, без цього поки ніяк.
Ми дуже чекаємо сертифікації інших виробників, а поки будемо брати за старими договорами.
5) Білизна натільна і білизна натільна утеплене: частина нашого виробництва, а частина - спасибі братньому австралійському народу.
6) Шапки-фески, рукавички, труси, шкарпетки - все виглядає непогано. Частина накопичена на складах, частина - спасибі братньому канадському, польському та австралійському народу".
При цьому Бірюков озвучив перелік того, що потенційно-мобілізовані чоловіки повинні прихопити з собою на фронт з дому.
«Балістичні окуляри і окуляри-маску, теплу білизну (без фанатизму), сан-гігієно розхідники, термоса, спортивну форму (і на пробіжку і ввечері в казармі), і казармені тапочки», - написав він.
 Поділитися