MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Савченко написала листа своїм колегам по ПАРЄ

26.01.2015   
ЯнінаСмелянска
Українська льотчиця Надія Савченко заявила, що її утримують у Росії за злочини, яких вона не скоювала.  

Українська льотчиця, депутат Верховної Ради і делегат Парламентської асамблеї Ради Європи Надія Савченко звернулася до своїх колег по Асамблеї з приводу свого ув’язнення в Росії.

Лист льотчиці оприлюднив її адвокат Марк Фейгін у своєму Twitter.

Савченко розповіла, що 17 червня 2014 сепаратисти взяли її в полон, а потім вивезли до Росії. Льотчиця заявила, що її утримують за злочини, яких вона не скоювала, незважаючи на відповідні докази, представлені захистом.

"Я винна тільки в тому, що захищала свою Батьківщину, свій український народ, якому давала присягу, свободу і добробут моєї землі", - написала Савченко.
Марк Фейгін сьогодні вирушить до Страсбурга, щоб відвезти в ПАРЄ звернення Савченко до делегатів.

Зараз льотчиця знаходиться в одному з СІЗО Москви. 15 грудня вона оголосила голодування. Пізніше заявила, що припинить його тільки після звільнення і повернення в Україну. За словами адвоката Марка Фейгіна, стан українки погіршується, вона "дуже сильно схудла". Напередодні президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер написала листа спікеру російської Державної думи Сергію Наришкіну з проханням про допомогу в забезпеченні термінового звільнення української льотчиці і депутата, члена делегації в ПАРЄ Надії Савченко.

 Поділитися