MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Міноборони видало 72% повісток і створює реєстр ухиляються від мобілізації

26.01.2015   
Яніна Смелянська
Повістки вручені вже майже 62 тисячам військовозобов'язаним при плані мобілізувати 50 тисяч. Тих, хто ухиляється від мобілізації, вноситимуть до реєстру, який передадуть МВС

В рамках часткової мобілізації повістки вже отримали майже 62 тис. військовозобов'язаних українців. Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір.
"Станом на 25 січня оповіщено 61 748 військовозобов'язаних, що складає 71,7% від запланованих заходів", - заявила Кушнір.
Зараз у всіх військкоматах країни, за її словами, проводиться планова робота щодо оповіщення та розпочато роботу медичних комісій на предмет оцінки стану здоров'я та придатності для військової служби військовозобов'язаних, які вже отримали повістки.
"За результатами медичного огляду відбувається визначення ступеня придатності до військової служби, розподіл по видах і родах військ, де демобілізовані проходитимуть службу. При цьому особлива увага приділяється психологічному відбору кандидатів", - зазначила Кушнір.
Вона також повідомила, що в Міноборони є достовірна інформація про підготовку проросійськими силами провокацій з метою зриву мобілізації. Кушнір додала, що мобілізацію спробують зірвати "проведенням постановочних акцій і пікетування будівель військкоматів із залученням зацікавлених ЗМІ". У зв'язку з цим Міністерство оборони закликало представників ЗМІ бути об'єктивними при висвітленні подій, пов'язаних з державним завданням, - мобілізацією.
В рамках четвертої хвилі мобілізації буде створено єдиний реєстр військовослужбовців. На даному етапі туди будуть вноситися ті, хто ухиляється від мобілізації. За словами Кушнір, надалі цей реєстр буде переданий МВС і Генштабу Збройних сил, де буде проводитися робота по залученню тих, хто ухиляється, до відповідальності.
Зазначимо, раніше в Генштабі повідомляли, що у військкомати вже звернулися 2 тис. Осіб, у тому числі 100 жителів Донбасу.

 Поділитися