MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Стаховчане не можуть вибратися з розбитого місця

28.01.2015   
Яніна Смелянська
Стахановчане не можуть вибратися з розбитого міста. В Україну не випускають, відкрита дорога тільки на Ізварине

З розбитого Стаханова жителі тікають через єдину відкриту дорогу - на Ізварине, а потім - до Росії. Про це повідомляють жителі Стаханова.

Так, за останні десять днів місто піддалося значним обстрілам і руйнуванням. Місто масово залишають місцеві жителі.

За інформацією місцевих жителів, вже яку добу їм доводиться ховатися від «Градів» в підвалах і бомбосховищах  вдень та вночі. Зруйновано школи (№№ 6, 3, 18, 15), дитячі садки, розбитий стадіон, плавальний басейн, частина міського парку «Гірник», ремонтний завод на Голубовської.

«Вчора били Діамантову, квартал Южний на в’їзді з Брянки. Все місто в воронках глибиною два-три метри. День тому ховали жінку і дівчинку, поховали вісім дітей, які йшли в школу і потрапили під обстріл», - розповів місцеві житель. - Таких обстрілів і руйнувань місто за весь період АТО ще не знав. Багато стахановчан залишають місто, але єдина дорога, якою сьогодні можна скористатися - дорога на Ізварине, тому люди йдуть туди і в Росію. Всі інші дороги закриті».

Стахановчанін також заявляє, що саме з цих причин багато місцевих жителів переходять на бік НВФ.

 Поділитися