MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Затримані в Донецьку диверсанти з РФ винні в загибелі людей на зупинці

29.01.2015   
Яніна Смелянська
Депутат Верховної Ради з фракції Народного фронту, секретар комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко стверджує, що російська диверсійно-розвідувальна група, яку затримали в Донецьку, причетна до обстрілу зупинки громадського транспорту 22 січня.

Про це Геращенко повідомив у Фейсбуці.

«У Донецьку була затримана ДРГ противника. Три людини з мінометом обстрілювали місто, пересуваючись на машині. Всі троє громадяни РФ - двоє з Краснодара, один з Краснодарського краю. Ця інформація переперевірена нашою розвідкою і підтверджується ... Тепер самої самопроголошенії «ДНР» потрібно з'ясувати, хто і навіщо їх заслав до Донецька вбити 13 ні в чому не винних людей і звалити це на українську армію», - зазначив Геращенко.

На його думку, обстріл тролейбусної зупинки може бути асиметричною відповіддю російських спецслужб на обстріл автобуса в Волновасі, викликав вперше після краху «боїнгу» жорстку реакцію світової спільноти.

Нагадаємо, 22 січня стався обстріл тролейбусної зупинки в Донецьку. За даними самопрголошеної «ДНР», у результаті загинули 13 людей. За даними місії ОБСЄ - 8 осіб. Міноборони України звинуватило в обстрілі бойовиків.

У самопроголошеній Донецької народній республіці заявляють про захоплення російських диверсантів, які обстрілювали Донецьк з мінометів.

Про це йдеться у групі «Зведення від ополчення Новоросії» ВКонтакте.

«У Донецьку була затримана ДРГ противника. 3 людини з мінометом обстрілювали місто, пересувалися на машині. Всі троє громадяни РФ - 2 з Краснодара, 1 з Краснодарського краю», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 27 січня в самопроголошеній «ДНР» повідомили про одного загиблого і 17 поранених за добу в Донецьку.

 Поділитися