MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Системні порушення прав засуджених

31.01.2015   
Прес-анонс Харківської правозахисної групи щодо прес-конференції в понеділок 2 лютого в ІА «Інтерфакс-Україна» о 12.00. Запрошуємо на прес-конференцію!

Прес-анонс

2 лютого 1015 р., 12:00, Інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна»          Київ, вул. Рейтарська, 8/5а

За результатами візитів працівників Харківської правозахисної групи до установ виконання покарань № 25, №100 (Харківська область), №70 (Бердичів Житомирської області), №58 (Ізяслав Хмельницької області) та інших виявлені системні та масові порушення трудових прав засуджених (зокрема, відсутність офіційного закріплення трудових відносин із засудженими, відсутність реєстрації працюючих засуджених у відповідних органах – податковій інспекції, пенсійному фонді тощо), права на звернення, права на кореспонденцію, права на зв’язок із зовнішнім світом та інші. Засуджені піддаються незаконним заходам дисциплінарного впливу.

Під час прес-конференції в понеділок 2 лютого правозахисники представлять докази на підтвердження вказаних порушень прав людини: відео, копії документації виробництва в установах виконання покарань та підприємствах при них, інтерв’ю із засудженими та інші документи. На превеликий жаль, адміністрація деяких установ виконання покарань переслідує засуджених, які спілкувалися з працівниками ХПГ.

На прес-конференцію запрошені співробітники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини, Державної пенітенціарної служби України та Генеральної прокуратури України.

 

Учасники:

Олександр Павличенко, заступник директора Харківської правозахисної групи

Анна Литвин, адвокат Центру стратегічних справ Харківської правозахисної групи

Геннадій Токарев, адвокат, директор Центру стратегічних справ Харківської правозахисної групи

Представник Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини

Представник Державної пенітенціарної служби України

 

Контакти: Олександр Павличенко upacupic[]gmail.com

 Поділитися