MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Оприлюднено проект меж частини Донбасу з особливим статусом. Перелік містить населені пункти із зазначенням географічних координат.

17.03.2015   
Яніна Смелянська
На сайті Верховної Ради сьогодні оприлюднено додаток до президентського проекту постанови "Про визначення окремих районів, міст, селищ і сел Донецької та Луганської областей, в яких запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування".

В додатку міститься перелік найменувань населених пунктів, що належать і не належать до окремих районів Донецької та Луганської областей, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування.

Крім населених пунктів, у переліку з 85 найменувань названі залізничні станції, роз’їзди, перехрестя доріг із зазначенням географічних координат. Як сказано в пояснювальній записці до проекту постанови, це певна лінія з прив’язкою до місцевості, розроблена на підставі Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

У преамбулі проекту постанови зазначено, що документ приймається Радою "з метою реалізації Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року, Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року і Мінського "Комплексу заходів" від 12 лютого 2015 року, резолюції Ради Безпеки ООН від 17 лютого 2015 № 2202, відповідно до статті 1 закону України "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

 

 Поділитися