MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Адвокати просять міліцію і прокуратуру не саджати за грати хворих і згадати про свої прямі обов’язки

30.03.2015   
медіа група ХПГ
31 березня о 10.00 в ІА «Укрінформ» за адресою вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ відбудеться підсумкова прес-конференція Всеукраїнської мережі Харківської правозахисної групи правової допомоги людям з ВІЛ та наркозалежним.
31 березня о 10.00 в ІА «Укрінформ» за адресою вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ відбудеться підсумкова прес-конференція Всеукраїнської мережі Харківської правозахисної групи правової допомоги людям з ВІЛ та наркозалежним. Три роки команда адвокатів боролася з дискримінацією найбільш уразливої групи населення - хворих на ВІЛ, наркоманію. Робота адвокатів змінила судову практику і ставлення до тих, кого вони захищали. Суди почали виправдовувати або повертати прокуратурі справи, які були спровоковані - успішна практика Мережі налічує більше 20 таких процесів тільки за минулий рік. Хворих на наркоманію визнали пацієнтами, а не злочинцями, дозволяють отримувати препарати вдома, а не їздити кожен день в лікарню і стояти в чергах. Не змінилося одне - робота міліції та прокуратури. Незважаючи на декларування європейських норм, люди в погонах продовжують бити і катувати хворих людей, «підкидати» наркотики, фабрикувати докази, а прокуратура - закривати на це очі. Вони продовжують створювати правопорушення і закидувати ними суди, замість того, щоб у непростий для України час розслідувати невигадані злочини. Адвокати Всеукраїнської мережі правової допомоги розкажуть про свої справи, що змінили правову практику, нові випадки фальсифікацій кримінальних справ як наркозалежних, так і лікарів, які їх лікують і людей, які не споживають наркотики. Адвокати також розкажуть про те, що держава не хоче змінювати законодавство, яким автоматично вирішувалась би частина цих проблем, і яким чином можна змінити ситуацію. Спікери: Геннадій Токарев - адвокат, головний експерт Мережі Олег Несінов - адвокат Мережі, Дніпропетровськ Володимир Куценко - адвокат Мережі, Херсон Ігор Скалько - адвокат Мережі, Миколаїв. Також на прес-конференції ви зможете зустрітися з представниками спільнот людей з ВІЛ та наркозалежністю, дізнатися про їхні актуальні проблеми і порушення прав. Проект здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»
 Поділитися