MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У полоні терористів перебувають близько 300 українських солдатів

15.04.2015   
Яніна Смелянська
У полоні терористів перебувають близько 300 українських солдатів. Частина українських полонених перебуває на території Росії

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Глава Центру звільнення полонених при Міністерстві оборони Юрій Тандит заявив, що в полоні бойовиків перебувають близько 300 українських військових, частина з яких вивезена на територію Росії.

"Ми знаємо, де знаходяться наші хлопці, незважаючи на те, що та сторона каже, що ці 16, яких ми забрали минулого тижня, останні. Є факти знаходження на території сусідньої держави. Ми знаємо місця, де знаходяться наші хлопці, це прикордонні області, обласні центри, крім Москви і Санкт-Петербурга, Ростов і Курськ, де ми бачили сліди наших хлопців ", - сказав Тандит.

Також Юрій Тандит підкреслив, що Україна підготувала кілька груп полонених бойовиків, яких готові обміняти на українських військовослужбовців у будь-який момент.

"Там (в "ЛНР", "ДНР") є посадові особи, які заважають зараз відновити цей процес. Ми сподіваємося, що Росія як учасник мінських домовленостей зробить свій внесок, щоб далі виконувати ці домовленості, не тільки щодо відведення важкого озброєння, ну а так же щодо звільнення заручників ", - підбив підсумок глава Центру звільнення полонених.

Раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський заявив про готовність зробити обмін всіх українських військовополонених на полонених бойовиків.

 Поділитися