MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На кордоні з Україною росіяни ховають у лісі 50 бронемашин і 2000 "багнетів"

15.04.2015   
Яніна Смелянська
Вчора, 14 квітня, в зоні проведення АТО на Донбасі зберігалася нестабільна обстановка. Спостерігалися постійні збройні провокації супротивника проти наших військових. Бойовики активно застосовували стрілецьку зброю, гранатомети і міномети.

Про це розповів представник штабу антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Вчора також були зафіксовані 2 факти застосування танків проти наших бійців в районі селища Піски. Однак факти ведення вогню зі ствольної артилерії бандами не зафіксовано.

За словами Лисенка, точками найбільш запеклого протистояння сил АТО з противником стали: на Маріупольському напрямку - село Широкино та село Чермалик, на Донецькому напрямку - район аеропорту, на Луганському напрямку - населені пункти поблизу Бахмутськой траси (с. Орехово, с. Кримське, с. Сокільники).

Також повідомляється, що в лісовому масиві в районі смт. Вейделевки Бєлгородської області РФ, в 10 кілометрах від російсько-українського кордону, зафіксовано розгортання військового угруповання ЗС РФ, яке складається з 50 одиниць броньованої техніки та 2 тисяч військовослужбовців.

Слід зазначити, що при будь-якій військовій активності в прикордонній зоні, командування зобов’язане повідомляти про це сусідню державу, йдеться в заяві РНБО.

 Поділитися