MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Стали відомі умови в’їзду українців до окупованого Криму

08.06.2015   
Яніна Смелянська
Кабмін затвердив порядок в’їзду і виїзду на окуповану територію Криму для іноземців та громадян України.

 Про це повідомляється на офіційному сайті уряду.

У постанові №367 зазначається, що затверджений порядок регулює питання перетину адміністративного кордону вільної економічної зони "Крим" при в’їзді на тимчасово окуповану територію України та виїзді з неї громадян України відповідно до Закону України "Про створення вільної економічної зони "Крим" та "Про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України ", а також іноземців та осіб без громадянства - з урахуванням вимог Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України ".

Так, в’їзд на територію Криму здійснюється через контрольні пункти.

При цьому іноземці зобов’язані пред’являти паспорти або спеціальні дозволи, видані Державною міграційною службою, а громадяни України можуть пред’являти будь-який документ, що підтверджує особу відповідно до Закону "Про громадянство" і "Про порядок виїзду і в’їзду в Україну".

Також уряд визначив перелік контрольних пунктів, через які здійснюється дорожнє сполучення з Кримом: автомобільне дозволено через контрольні пункти "Каланчак", "Чапліна" і "Чонгар", залізничне - через КП "Херсон", "Мелітополь", "Вадим", "Новоолексіївка ".

Раніше Верховна Рада запропонувала ввести повну товарну блокаду окупованих Криму і Донбасу

Група народних депутатів запропонувала Верховній Раді законопроект про повну товарну блокаду та посилення пропускного режиму на Донбасі і в Криму.

З відповідною пропозицією виступили 14 депутатів від "Народного фронту", "Блоку Петра Порошенка" і Радикальної партії.

"Проект у своїй назві припускає "посилення контролю за переміщенням осіб та вантажів (товарів) через тимчасово окуповану територію України ". На ділі мова йде про повне припинення поставок вантажів (товарів) на окуповані території і звідти, за винятком гуманітарної допомоги виключно під контролем спеціально делегованих представників ОБСЄ або за участю Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Червоного Півмісяця ", - йдеться в пояснювальній записці.

Також законопроект пропонує пропускати на окуповані території громадян України, іноземців та осіб без громадянства тільки "за спеціальним дозволом через контрольні пункти в’їзду-виїзду в порядку, визначеному Кабінетом міністрів України".

Крім того, нардепи раніше запропонували скасувати закон про вільну економічну зону "Крим", завдяки якому "всі українські олігархи і бізнеси різної величини і прозорості могли продовжувати свою прибуткову діяльність на окупованому півострові, що не сплачуючи податки в українські бюджети, але поповнюючи казну анексованого Криму і Севастополя і рятуючи його від товарної кризи "

 Поділитися