MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Головний редактор «Печенізького краю» поновлена на роботі в судовому порядку

12.06.2015   
Юрій Шершень
Головний редактор районної газети «Печенізький край», що на Харківщині, Тетяна Сиром’ятнікова здобула правову перемогу в суді проти керівництва місцевої райдержадміністрації, яке незаконно звільнило її з роботи.
Головний редактор районної газети «Печенізький край», що на Харківщині, Тетяна Сиром’ятнікова здобула правову перемогу в суді проти керівництва місцевої райдержадміністрації, яке незаконно звільнило її з роботи. Після п’яти судових засідань, 9 червня Печенізький районний суд постановив визнати незаконним і скасувати розпорядження про звільнення та поновити позивачку на посаді головного редактора Комунального підприємства «Редакція газети «Печенізький край». Окрім цього, виплатити Сиром’ятніковій середній заробіток за час вимушеного прогулу та сплатити їй моральну шкоду. Нагадаємо, Т. Сиром’ятнікова на посаді головного редактора працювала 15 років, домоглася того, що «Печенізький край» має тираж 1 100 примірників на 10 тис. населення району, виходить на 6 шпальтах. Але цьогоріч 16 березня на планерці в райдержадміністрації було прийнято рішення про її звільнення. Приводом став невихід газети. Як повідомляє Національна спілка журналістів України, 22 січня депутати Печенізької районної ради прийняли бюджет та виділили гроші на фінансування видання, але кошти заблокувала районна адміністрація, тому й сплачувати за друк газети було нічим. Про неотримання грошей редакція багато разів інформувала адміністрацію в доповідних записках, листах, однак реакції на це не було. Після звільнення Сиром’ятнікової виконувачем обов’язків було призначено людину «зі сторони», котра не мала відношення до газети і вже перебувала на пенсії. І наступного ж дня всі документи на виділення фінансування райдержадміністрація підписала. Хоча співзасновниками редакції є Печенізька райдержадміністрація, Печенізька районна рада та трудовий колектив редакції радіо прес-центру «Печенізький край», однак згоди більшості співзасновників при звільненні головного редактора отримано не було. Незаконно звільнена звернулася за правовою допомогою до правозахисників. У суді її права відстояв адвокат Роман Лихачов, за сприяння «Фонду стратегічних справ» Харківської правозахисної групи.
 Поділитися