MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Харкові кінопоказ Docudays UA відбувся під гаслом «No hate!»

19.06.2015   
Дарья Морген

12 червня в харківському медіа-центрі «ВРЕМЯ» пройшов кінопоказ стрічок Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Цей правоосвітній захід не носив політичного чи комерційного характеру, і відбувся завдяки співпраці регіонального партнера Фестивалю Юрія Чумака та громадської організації «ФРІ-Харків».

Його метою була спроба донести до харків’ян проблеми порушення прав людини на території України і не тільки, встановити відкритий діалог про моральні проблеми соціуму, підтримувати зміцнення почуття гідності у людей, і надихати їх на активні дії для побудови демократичного суспільства.

Docudays UA зібрав чималу аудиторію, зал був практично повним.

На початку громадська активістка з місцевої «Фундації регіональних ініціатив» (ФРІ) Дарина Проказа зазначила, що захід проводиться під гаслом «No hate» в межах всесвітнього руху No hate speech Movement, що спрямований на боротьбу з дискримінацією, стереотипами, за толерантність.

Для перегляду були представлені три короткометражки: «Ромська мрія» (Україна), «Абетка» (Німеччина) та «Коли-небудь ми станемо щасливими» (Польща). Фільми незмінно проникали вглиб душі й не залишили жодної людини в залі байдужою.

Після кожного фільму правозахисник Юрій Чумак, який є помічником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Харківській області, разом із волонтеркою Фестивалю Docudays UA Наталією Кузьменко відповідали на поставлені питання, виводили глядачів на відвертий діалог.

Тому це був незвичайний, цікавий перегляд кіно. Кожен міг висловитися з приводу побаченого. Органзітори отримали чудові відгуки.

По закінченні Юрій Чумак заявив, що цього дня фактично відбулося започаткування нового кіноклубу Docudays UA, який відтепер діятиме на регулярній основі на базі харківської «ФРІ».

 Поділитися