MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Україні узаконена національна поліція

05.08.2015   
Георгій Кобзар
П. Порошенко підписав Закон України «Про національну поліцію».

Як повідомляє офіційне Інтернет-представництво Президента України, П. Порошенко в присутності міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та нових патрульних поліцейських підписав Закон України «Про національну поліцію».

«Сьогоднішній день увійде в історію України як день, коли узаконена національна поліція України», – зазначив глава держави і додав, що «зміни в країні міцно асоціюються з українською поліцією».

При цьому Президент позитивно відзначив високий моральний рівень і дбайливе та поважливе ставлення до громадян з боку нової поліції та наголосив на важливості залучення до особового складу патрульної служби «не лише чоловіків, а й жінок у формі, які демонструють, що тренування та вишкіл були недаремні».

Петро Порошенко поділився з присутніми своїми висновками щодо впровадження ідей по реформуванню правоохоронних органів і створенню цього нового підрозділу: «Багатьом здавалося, що ті традиції, які були в міліції – хабарництво, яке, в першу чергу асоціювалося з ДАЇ, слідчими, управлінням по боротьбі з організованою злочинністю, не вдасться змінити. І тільки ви, своєю роботою, продемонстрували, що це можна зробити наполегливою працею».

Глава держави висловив переконання, що позитивний досвід започаткування нового підрозділу патрульної поліції в Києві буде розповсюджено в інших містах: «Нам треба зробити, щоб якомога швидше зміни відбувалися не лише в законі, а й були імплементовані на теренах України».

 Поділитися