MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

18 років в’язниці, або як у в’язницях катують засуджених

15.08.2015   
Андрей Диденко
Володимир Бордун вперше до Харківської правозахисної групи звернувся ще в 2012 році і розповідав про тортури і знущання, які з ним відбувалися в Олексіївській виправній колонії №25 міста Харків.

Володимир Бордун звільнився по закінченню терміну відбування покарань. Загальний термін позбавлення волі склав 18 років. Мав звільнитися ще три роки тому, в 20012 році, по закінченню 15 річного терміну позбавлення волі, але його засудили ще на три роки по статті 391 КК України (злісна непокора вимогам адміністрації установи виконання покарань) безжалісно і жорстоко, з жодною можливістю апелювати і захищатися. Такі справи розглядаються в колонії виїздним судовим слуханням, і в переважній більшості обвинувачений (засуджений) не має адвоката, він не апелює і не захищається.
Володимир вперше до Харківської правозахисної групи звернувся ще в 2012 році і розповідав про тортури і знущання, які з ним відбувалися в Олексійовській виправній колонії №25 міста Харків. Бордун наважився опублікувати статтю на сайді ОРД під назвою "Голая правда или взгляд изнутри на харьковскую колонию"
Потім ми писали про те, як фабрикувалася кримінальна справа по обвинуваченню Бордуна, і нічого не могли вдіяти.
Володимир звільнився і оселився тимчасово в храмі, бо не має житла, зі слів Володимира, перші ночі жив просто неба. За останніми даними Володимир оформлюватиме київську реєстрацію. В місцевому райвідділку, за словами Бордуна, не виникло жодних непорозумінь. Чемно і вічливо запропонували підшукати реєстрацію для здійснення адміністративного нагляду.

 Поділитися