MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Дошкільні заклади для дітей з особливими потребами не закриватимуть

16.08.2015   
Георгій Кобзар
На Харківщині. Принаймні, цього року... Громадськість «достукалася» до владників.

Як повідомила прес-служба Харківської облдержадміністрації, голова ХОДА Ігор Райнін заявив: мережа унікальних підрозділів навчально-виховних комплексів, де навчаються діти з важкими захворюваннями, в області буде збережена.

Голова облдержадміністрації І. Райнін, після того, як журналісти та громадські активісти закликали його та міністра освіти і науки С. Квіта не закривати спеціалізовані дошкільні заклади для дітей з особливими потребами, ініціював винесення на найближчу сесію обласної ради питання про фінансування з бюджету області 8 підрозділів спеціальних та санаторних НВК.

«У нашій області працюють вісім дошкільних підрозділів спеціальних та санаторних навчально-виховних комплексів для дітей з проблемами зору, слуху, мови, хворих на цукровий діабет. Їх відвідують 294 дитини, які потребують особливої ​​уваги, догляду та відношення. Відповідно до нових вимог Бюджетного кодексу України, за рахунок субвенцій з державного бюджету дошкільні підрозділи НВК фінансуватися не можуть. Це ставило під загрозу їхню роботу в новому навчальному році. Тому ми прийняли рішення виділити фінансування для цих установ з бюджету області», – пояснив Ігор Райнін.

За попередніми підрахунками фахівців, з вересня по грудень на утримання восьми цих установ необхідно 4,9 млн. грн.

Як пояснили «Правам людини» в Департаменті науки і освіти ХОДА, у восьми НВК обласного підпорядкування поєднується спеціальне, корекційне навчання з психологічним та медичним супроводом. Також тут роблять все для ранньої адаптації та соціалізації дітей та забезпеченням наступності між дошкільною та шкільною освітою.

Нагадаємо, на початку літа лист від обласного Департаменту науки і освіти із попередженням співробітників щодо неможливості продовження фінансування закладів з держбюджету отримали 8 дошкільних підрозділів харківських спеціальних навчально-виховних комплексів.

Активна громадянська позиція небайдужих людей призвела до того, що дітей із особливими потребами та їх педагогів не залишили напризволяще.

 Поділитися