MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Побиття довічно засудженого за сумнівним вироком Мераба Суслова (ПРЕС-АНОНС)

15.10.2015   
16 жовтня об 11:00 в ІА ІНТЕРФАКС (м. Київ, вул. Рейтерська, 8) відбудеться прес-конференція. За твердженням захисту відбулося брутальне побиття персоналом виправної колонії № 70 м Бердичева Житомирської обл. засудженого до довічного позбавлення волі Мераба Суслова. Захист наполягає на тому, що відбувався замах на вбивство.

Інформаційне агентство ІНТЕРФАКС
16 жовтня 11:00
м. Київ, вул. Рейтерська, 8.

Тема прес-конференції: Побиття засудженого довічно за сумнівним вироком Мераба Суслова як тенденція брутальних порушень прав людини в місцях позбавлення волі. Відсутність процедури виправлення судових помилок.

За твердженням захисту відбулося брутальне побиття персоналом виправної колонії № 70 міста Бердичева Житомирської області засудженого до довічного позбавлення волі Мераба Суслова. Захист наполягає на тому, що відбувався замах на вбивство.

Представники установи мають іншу думку і звинувачують Суслова в нападі на адміністрацію.

Нагадаємо, 2 жовтня 2009 року в торговому центрі 4ROOM відбулося вбивство співвласника закладу Шабаба Алояна і його двох охоронців-міліціонерів. Крім того, були поранені двоє співробітників магазину. Мераба Суслова в серпні 2010 року заарештували в Росії, позбавили громадянства і видали Україні. Після трьох років слідства і суду М. Суслова визнано замовником і організатором вбивства Шабаба Алояна. 8 листопада 2012 року вердикт у його справі виніс суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області Бурбела.

Де шукати справедливості в цій країні і чи можливо виправити судову помилку, що призвела до довічного позбавлення волі?

На ці та інші питання шукатимуть відповіді:

Віктор Чумак, депутат Верховної Ради

Віктор Колбанцев, адвокат

Олександр Плахотнюк, адвокат

Андрій Діденко, координатор програм Харківської правозахисної групи

Запрошені представники ДПтСУ.

Будуть продемонстровані ексклюзивні відеозаписи та фотографії.

Контактна особа: Андрій Діденко, [email protected]

 Поділитися