MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Захистимо спрощену систему оподаткування!

21.12.2015   
Олександр Чумак

18 грудня у Харкові відбувся мітинг протесту «Захистимо спрощену систему оподаткування! Захистимо свій бізнес!», на якому було зібрано понад 300 підписів під резолюцією проти руйнації системи малого бізнесу в Україні.

Текст резолюції акції «Захистимо спрощену систему оподаткування! Захистимо свій бізнес!»:

Ми, приватні підприємці,

учасники мітингу-протесту, реалізуючи своє конституційне право на участь в управлінні державою, зібрались на цьому мітингу, аби висловити свій протест та готовність до акцій громадянської непокори в зв’язку з можливим прийняттям Верховною Радою України

Закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні» та внесення змін до Податкового Кодексу України. Ці зміни призведуть до знищення спрощеної системи оподаткування.

Під виглядом боротьби з корупцією та тіньовим бізнесом, Уряд намагається наповнити бюджет за рахунок збільшення податкового тягаря на малих та середніх підприємців, які працюють легально та не бажають переходити в «тінь».

Підприємці неодноразово вказували на необхідність зосередити роботу Уряду на недопущенні розкрадання бюджету на стадії його наповнення та на стадії витрачання, необхідності створення умов для залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій. Підприємці наголошували, що це стане можливим лише у разі, якщо влада розпочне боротьбу з корупцією.

На жаль, влада ігнорує наші звернення та намагається, у черговий раз, залізти до нас в кишені та створити додаткові можливості для корупціонерів нас обдирати.

Щоби не допустити банкрутства значної кількості підприємців, переходу їх у «тінь», запобігти руйнації економіки і самої Держави, ми вимагаємо:

1. Від депутатів Верховної Ради:
- не голосувати за прийняття проекту Закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні».
- прийняти рішення про накладання мораторію на внесення будь-яких змін на спрощену систему оподаткування.

2. Від Президента України:
- у разі прийняття Верховною Радою Закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні», не підписувати його та накласти на нього вето.

3. Від прем’єр-міністра України:
- припинити спроби руйнації спрощеної системи оподаткування.

18.12.2015 р. м. Харків

 Поділитися