MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники допомогли жінці поновитися на службі в поліції

21.04.2016   
Юрій Чумак
Жінка-правоохоронець, у ситуації, коли її права були порушені, звернулась по допомогу до правозахисників. Юристи Чугуївської правозахисної групи допомогли їй скласти позовну заяву та відстояли її інтереси в адміністративному суді.

Реформування поліції триває. Але не чекаючи, поки наша міліція нарешті трансформується у дієву поліцію, на допомогу правоохоронцям приходять правозахисники. Іноді доводиться допомагати й у судовому порядку.

Минулого року Олену* – молоду жінку-міліціонера з м. Куп’янська, яка на той час перебувала у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років, управління МВС України на Південний залізниці незаконно скоротило – без попередження і навіть не запропонувавши нової посади.

Жінка-правоохоронець, у ситуації, коли її права були порушені, звернулась по допомогу до правозахисників. Юристи Чугуївської правозахисної групи допомогли їй скласти позовну заяву та представляли інтереси в адміністративному процесі.

Адже правозахисники переконані: хоча на сьогоднішній день офіційно вже міліції не існує та розформовано само управління на Південній залізниці, однак це аж ніяк не означає, що не слід відстоювати порушені права.

І позов, підготовлений фахівцями ЧПГ, днями був задоволений у повному обсязі:
визнаний незаконним і скасовано наказ управління МВС України на Південний залізниці в частині звільнення позивачки. Також суд зобов’язав відновити Олену на посаді, а за відсутності такої, призначити на рівнозначну посаду в інших територіальних органах МВС (Національної поліції).

Зазначимо, що дану справу було підтримано в рамках діяльності «Центру інтеграції первинної та вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад Харківської області», що здійснює свою роботу в межах проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та МФ «Відродження».

*Ім’я героїні змінене з етичних міркувань

 Поділитися