MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В "сірій зоні" на Донбасі вибухнули дві машини з людьми. Звіт ОБСЄ.

28.04.2016   
медіа група ХПГ
Трагедія сталася в районі КПВВ "Новотроїцьке" на Маріупольському напрямку в населеному пункті Оленівка вночі 27 квітня.

Трагедія сталася в районі КПВВ "Новотроїцьке" на Маріупольському напрямку в населеному пункті Оленівка вночі 27 квітня.

Через добу після трагедії йдеться про 6 загиблих, в тому числі вагітна жінка і щонайменше 16 людей, які отримали поранення в результаті вибуху двох автомобілів в так званій "сірій зоні" на Донбасі.

Заступник начальника Краматорського прикордонного загону - начальник штабу полковник Анатолій Коцюрба розповів про це на прес-конференції в Краматорську.

"Сьогодні відбувся надзвичайний випадок на напрямку, де працює КПВВ" Новотроїцьке ": стався вибух двох легкових автомобілів, в результаті чого, за попередніми даними, загинули 4 людини, 7 отримали поранення. Вибух стався на непідконтрольною території",
- уточнив Коцюрба.

За його словами, вибухи сталися в "сірій зоні". При цьому Коцюрба підкреслив, що це не був обстріл, про що раніше написали сепаратистські ЗМІ.

Через цей інцидент КПВВ "Новотроїцьке" тимчасово припинив роботу.

У свою чергу ЗМІ з окупованої території так званих ДНР і ЛНР з безкомпромісною упевненістю повідомляють, що трагедія сталася через обстріл українськими військовими блокпоста ДНР.

Спостережна місія ОБСЄ в той же день відвідала місце трагедії. У звіті місії зазначено: "Спостерігачі СММ провели аналіз двох воронок безпосередньо на місці інциденту і ще двох у житловому кварталі поблизу. За результатами аналізу, СММ визначила, що вогонь вівся з західно-південно-західного напрямку. За попередньою оцінкою, тип зброї, який використовувався, - артилерія калібром не менше 122 мм ".

 Поділитися