MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Правозахисники вимагають вилучити ст. 391 із Кримінального кодексу (ПРЕС-АНОНС)

18.05.2016   
19.05.2015, четвер, Київ, ІА УНІАН (вул. Хрещатик, 4) – Сотні засуджених кожного року переслідують за надуманими приводами, такими як відмова від чергування чи прибирання камери – до трьох додаткових років позбавлення волі.

У четвер, 19 травня, об 11:30 в інформаційному агентстві УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція «Викорінення залишків карального радянського минулого: правозахисники вимагають вилучити ст. 391 із Кримінального кодексу».

Як у радянських концтаборах, так і зараз у виправних колоніях засуджених карають додатковим покаранням до трьох років позбавлення волі за непокору адміністрації.

Сотні засуджених кожного року переслідують за надуманими приводами, такими як відмова від чергування чи прибирання камери – до трьох додаткових років позбавлення волі.

Щоб позбавитися репресивних пережитків радянського минулого, правозахисники закликають Верховну Раду України прийняти законопроект 2708.

Учасники прес-конференції:

Олег Левицький – адвокат, Українська Гельсінська спілка з прав людини;
Андрій Діденко – координатор програм Харківської правозахисної групи;
Володимир Бордун, Микола Швець – колишні засуджені, постраждалі від репресивної статті 391 Кримінального кодексу України.

Модераторка – Тетяна Печончик, Центр інформації про права людини.


Організатори заходу – Харківська правозахисна група і Центр інформації про права людини за підтримки Посольства Королівства Нідерландів в Україні.

Реєстрація журналістів на місці. Додаткова інформація по телефону (067) 445-95-43.

 Поділитися