MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Росії ув’язнені намагалися зробити масовий суїцид

03.03.2017   
медіа група ХПГ
Близько 20 ув'язнених розпороли собі животи, встромили в горла цвяхи і порізали собі вени у російському місті Димитровград Ульяновської області.

Близько 20 ув'язнених розпороли собі животи, встромили в горла цвяхи і порізали собі вени.
 
У російському місті Димитровград Ульянівської області у виправній колонії ув'язнені підняли бунт і намагалися вчинити масове самогубство.

Про це з посиланням на родичів ув'язнених повідомляє громадська організація "Відкрита Росія".

На початку березня ув'язнені на знак протесту проти утиску їх законних прав оголосили голодування. Через деякий час Федеральна служба виконання покарань жорстко придушила акцію протесту: учасників голодування побили співробітники установи.

Після цього, близько 20 ув'язнених розпороли собі животи, встромили в горла цвяхи і порізали собі вени. На даний момент не відомо, чи буде надана постраждалим медична допомога і знадобилася чи комусь госпіталізація.

За словами родичів ув'язнених, конфлікт між адміністрацією і громадянами, які відбувають покарання, почався восени 2016 року. Тоді співробітники ФСВП незаконно вилучили з камер дозволені предмети і побутову техніку.

На офіційному сайті УФСВН по Ульянівській області є згадка про інцидент членоушкодження декількома ув'язненими, нібито спровоковані громадянином, який після виходу з штрафного ізолятора і був побитий охоронцями.

"Засуджений поводився демонстративно, висловлюючи наміри здійснення акту членоушкодження. З метою недопущення вчинення засудженим акту членоушкодження співробітниками установи було застосовано фізичну силу. Засуджений став закликати інших засуджених до непокори, що стало приводом здійснення декількома засудженими актів членоушкодження", - йдеться в повідомленні прес- служби пенітенціарного відомства РФ.

 Поділитися