MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкрите звернення до Генерального прокурора України Луценко Ю.В.

22.05.2017   
медіа група ХПГ
В Харківській області стався інцидент, який викликає стурбованість правозахисної спільноти. Тож просимо передати розслідування участі в злочині.

 

Відкрите звернення ГО "Харківська правозахисна група" до Генерального прокурора України Луценко Ю.В.

Шановний Юрію Віталійовичу,

В Харківській області стався інцидент, який викликає стурбованість правозахисної спільноти. 15 травня цього року у с.м.т. Вільшани Дергачівського району Харківської області стався напад на мешканців смт – ромів і стрілянина. За численними свідченнями очевидців, напад був організований представниками міської влади. В результаті бійки є четверо поранених й один убитий. Всі потерпілі є ромами, мешканцями с.м.т. Вільшани. Усі поранення спричинені застосуванням травматичної зброї, а у вбитого – рана з вогнепальної зброї. За словами ромів, на їх групу, що прийшла до селищної ради на запрошення колишнього голови селищної ради, а нині депутата обласної ради Литвинова О.І., напали інші мешканці Вільшан та невідомі, що були озброєні цепами та палицями.

Правоохоронці Дергачівського району порушили дві кримінальні справи: за ч.2 ст. 115 КК України– убивство, та за ч.4 ст. 296 КК України – хуліганство із застосуванням зброї. Провадження розділили: частину провадження веде Дергачівська поліція, частину, яка стосується депутата обласної ради – веде прокуратура Дергачівського району. Ми вважаємо більш дієвим передачу провадження щодо депутата облради до обласної прокуратури.

Тож просимо передати розслідування участі в злочині п. Литвинова О.І. до прокуратури Харківської області. Ми сподіваємося на ефективне, справедливе та неупереджене розслідування цього інциденту.


З повагою,

Захаров Є.Ю.

Директор Харківської правозахисної групи

 Поділитися