MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Акція-перфоменс «Українцям не потрібен кишеньковий Омбудсман!» (Прес-анонс)

23.05.2017   
Вулична акція відбудеться 24.05.2017 о 14:30 біля Комітету ВР з прав людини (вул. Банкова, 5-7).

24 травня о 14:30 біля Комітету Верховної ради з прав людини (вул. Банкова, 5-7) відбудеться вулична акція-перфоменс «Українцям не потрібен кишеньковий Омбудсман!»

Правозахисники протестують проти політичних квот і торгів під час обрання нового Уповноваженого ВР з прав людини і вимагатимуть прозорого конкурсу для призначення незалежного Омбудсмана, який має відстоювати права людини, а не захищати партійні інтереси або інтереси окремих осіб.

В цей час у комітеті ВР розглядатимуть кандидатури Людмили Денісової (з ініціативи фракції «Народний Фронт»), Сергія Алексєєва (з ініціативи фракції БПП ) і Андрія Мамалиги (з ініціативи фракції Радикальної партії Олега Ляшка). Під час театралізованої акції правозахисники покажуть, чому небезпечно отримати «омбудсмана на повідку».

Акція організована Центром інформації про права людини, Freedom House, Центром Громадянських свобод, Харківською правозахисною групою i Amnesty International в Україні.

Телефон для довідок: (067)445-95-43.

 Поділитися