MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україна є «частково вільною» країною

17.01.2018   
ХПГ-інформ
Про це йдеться у новій щорічній доповіді міжнародної неурядової організації «Freedom House» «Свобода у світі 2018: криза демократії».

Організація «Freedom House» віднесла Україну до категорії частково вільних країн. Про це йдеться у новій щорічній доповіді Freedom House «Свобода у світі 2018: криза демократії», повідомляє «Укрінформ».

«Так, Україна отримала 3 бали із можливих 7, де 7 – найгірший показник, за рівень політичних та громадянських свобод. За 100-бальною шкалою, яка бере до уваги багато чинників, Україна набрала 62 бали», – йдеться у повідомленні.

У доповіді зазначено, що Україна продовжує одужувати від розладу після президентства Віктора Януковича, а також кризи, викликаної окупацією Криму Росієюта військової підтримки сепаратистів на Донбасі.

Однак, підкреслено у звіті, відсутність судового переслідування за корупцію на високому рівні підірвала популярність уряду та вплинула на певні зусилля з реформування.

Також зазначено, що пригальмували рух до демократії в Україні й військові дії на Донбасі та обмеження доступу до ряду сайтів. Крім цього, у сфері громадянських свобод політичний тиск і напади на журналістів загрожували свободі преси.

Втім, у доповіді відзначено і прогрес, якого Україна досягла у розробці та реалізації низки реформ протягом року, включаючи зміни у системі охорони здоров’я та освіти, а також заходи, спрямовані на розширення повноважень місцевих та регіональних адміністрацій.

У попередньому звіті міжнародної неурядової організації «Freedom House» Україна також була у переліку «частково вільних» країн.

 Поділитися