MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Український консул зустрівся з Павлом Грибом

23.02.2018   
ХПГ-інформ
Учора відбулася зустріч українського консула з Павлом Грибом, якого незаконно утримують у російському СІЗО. В’язень скаржиться на поганий стан здоров’я, необхідного лікування не отримує.

Учора, 22.02.2018, відбулася зустріч українського консула з Павлом Грибом, якого незаконно утримують у СІЗО в Російській Федерації. Про це повідомила в Twitter речниця МЗС Мар’яна Беца: «Сьогодні відбулась зустріч укр консула з незаконно утримуваним в РФ П.Грибом. Вперше, завдяки консулам, зустріч відбулась українською мовою».

Також вона написала, що «Належного лікування П.Гриб не отримує. Вимагаємо доступ укр лікарів до політв’язня. Вчергове вимагаємо від РФ звільнити Павла».

Про зустріч з консулом написав також у Facebook батько Павла Ігор Гриб. За його словами, попередня зустріч була 20 листопада минулого року, тривала 7 хвилин і була припинена адміністрацією СІЗО через спілкування українською мовою.

«Консули кажуть, що Павло дуже блідий, продовжує скаржитись на поганий стан здоров’я, сильний біль в шлунку, загальну слабкість, втрату ваги (я вже не розумію куди далі можливо худнути). Начебто, на кошти Павла були придбані ліки, та йому їх не дають приймати, бо лікар СІЗО вважає це не доцільним. Все життя Павло приймав комплекси підтримуюючих медичних препаратів, бо це для нього життєво необхідно! А тюремний лікар проти! Ніякої медичної допомоги», – написав І. Гриб.

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня в Білорусі під час подорожі до міста Гомеля, де мав зустрітись із дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодара. Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Павло через інвалідність має постійно вживати спеціальні препарати.

 Поділитися