MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

РФ: стан здоров’я Павла Гриба погіршуєтьсяРФ: На Павла Гриба психологічно тиснутьРФ: У краснодарському СІЗО відмовляються приймати продукти для Павла ГрибаСтан здоров’я Павла Гриба дуже поганийРосійський суд залишив Павла Гриба під вартоюПавлу Грибу продовжили арештУкраїнський консул зустрівся з Павлом ГрибомСтан здоров’я Павла Гриба вкрай небезпечнийРФ: Колегія суддів повернули справу Павла Гриба на доопрацюванняРФ: Павло Гриб не може купити ліки та продукти (ОНОВЛЕНО)РФ: під час етапування Павла Гриба зникли лікиРФ: Засідання у справі Павла Гриба перенесли через різке погіршення стану здоров’я підсудногоРФ: Суд відмовив Павлу Грибу в перенесенні засідання через погане самопочуттяРФ: Павлу Грибу у судовому засіданні викликали швидкуРФ: Павло Гриб розповів у суді про побиттяРФ: Павлу Грибу терміново необхідна складна операціяРФ: Павло Гриб у суді поскаржився на самопочуттяРФ: Суд відмовив професору Притулі в огляді Павла ГрибаРФ: У черговому засіданні у справі Павла Гриба виступив професор Василь ПритулаРФ: Обвинувачення запросило для Павла Гриба 6 років колонії

Павла Гриба жорстоко побили інші російські в’язні

04.07.2018   
ХПГ-інформ
Українець Павло Гриб, якого незаконно тримають у російський в’язниці, під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в’язнями, коли вони дізналися, за якою статтею його обвинувачують.

Українець Павло Гриб, якого незаконно тримають у російський в’язниці, під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в’язнями, коли вони дізналися, за якою статтею його обвинувачують.

Про це повідомив батько Павла Ігор Гриб, посилаючись на адвоката Марину Дубровіну, у Facebook.

«…адвокат Марина Дубровіна пробилась СІЗО-4 на побачення до Павла. Він повідомив, що під час етапування до Ростова-на-Дону був жорстоко побитий іншими російськими в’язнями, коли ті довідались за якою статтею Паша звинувачується. Вони забрали всі речі і продукти харчування, які напередодні передали українські консули. Він залишився в одних шортах і майці. Ні засобів гігієни, ні змінної білизни не має. Зі слів Павла, таке ставлення з боку інших в’язнів буде і в подальшому.

Один сильний удар в область живота може привести до розриву зворотньої вени, як наслідок – внутрішня кровотеча і смерть. Ніхто не зможе надати кваліфіковану медичну допомогу.

Павла постійно мучить сильний головний біль, слабкість. Відсутність ліків тільки погіршує й без того жахливий стан здоров’я», – написав Ігор Гриб.

1 липня Павлу Грибу виповнилося 20 років.

Фото: Facebook Ігоря Гриба

Нагадаємо, Павло Гриб зник 24 серпня минулого року в Білорусі під час подорожі до міста Гомеля, де мав зустрітись із дівчиною, з якою познайомився в соціальних мережах. У вересні російська влада повідомила, що він перебуває у слідчому ізоляторі міста Краснодара. Павла звинувачують у тероризмі. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Павло через інвалідність має постійно вживати спеціальні препарати.

Раніше про психологічний тиск на Павла повідомляв батько Павла Ігор Гриб, а також координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук. ФСБ РФ тисне на Гриба, використовуючи його романтичні почуття до Тетяни Єршової (дівчина, на зустріч з якою Павло виїхав у Білорусь – ред.). Приміром, оперативні психологи під час розмов із Павлом в ізоляторі цілеспрямовано повідомляють йому інформацію маніпулятивного характеру про зустрічі представників спецслужб з Єршовою та відповідні з нею розмови, тим самим вводячи Павла в пригнічений морально-психологічний стан. Це, як написав Д. Тимчук, надає в подальшому можливість слідчим «намагатися нав’язувати затриманому … потрібну їм точку зору та схиляти його до надання „потрібних свідчень“».

4 червня Ігор Гриб повідомив у Facebook, що Держфінмоніторинг РФ заблокував переказ коштів на рахунок Павла.

«Така інформація отримана по підсумкам відвідування Павла в СІЗО-5 м. Краснодар українськими консулами на минулому тижні. Довго ми вимагали від адміністрації СІЗО дозволити Павлу купувати (за власні кошти) життєво необхідні ліки та продукти харчування. І ось новий „хід“ російської сторони. Іншого слова, як ЗНУЩАННЯ важко підібрати. Як витримає хворий організм після 9,5 місяців утримання, відсутність ліків і звичайної чистої питної води (купується в СІЗО) – невідомо», – написав тоді І. Гриб.

 Поділитися