MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Презентація доповіді правозахисних організацій «Чи отримає українська в’язниця європейськє обличчя?»

01.10.2018   
ХПГ-інформ
3 жовтня о 12:00, ІА «Главком» (Київ, вул. Шовковична, 8/20).

3 жовтня о 12:00 в приміщенні інформаційного агенства «Главком», м. Київ, вул. Шовковична, 8/20 відбудеться презентація доповіді правозахисних організацій «Чи отримає українська в’язниця європейськє обличчя?».

Наказом Міністерства юстиції України № 2822/5 від 28.08.2018 року затверджено в новій редакцій Правила внутрішнього розпорядку установ виконання покарань. Попри гучні декларації керівництва Міністерства юстиції про реформування пенітенціарної системи в підсумку на рівні ключового в пенітенціарній сфері нормативно-правового акту відбулися косметичні зміни в бік покращення. В цілому ПВР залишає в собі незмінну радянську парадигму з каральними рудиментами, які залишилися від ГУЛАГу.

Учасники:

Андрій Діденко, координатор програм Харківської правозахисної групи;

Павло Федоров, ГО «Альянс Української Єдності».

В доповіді проананалізовані окремі положення Правил внутрішнього розпорядку (ПВР) установ виконання покарань в контексті рекомендацій правозахисників, українських і міжнародних експертів, рекомендацій Європейського Комітету з запобігання катувань, практики Європейського суду з прав людини.

Доповідь підготовлена експертами Харківської правозахисної групи, ГО «Альянс Української Єдності». В доповіді використані матеріали дослідження радника з правової реформи Консультативної місії Європейського Союзу Вадима Човгана «Як викорінити радянщину з української в’язниці. Зміни до правил внутрішнього розпорядку УВП та СІЗО у світлі міжнародних стандартів».

За додатковою інформацією звертатися до Андрія Діденка: [email protected].

 Поділитися