MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ув’язнені Україною – утримувані в ОРДЛО. Права позбавлених волі, що залишилися на тимчасово окупованих територіях Донбасу (ПРЕС-АНОНС)

11.11.2018   
13 листопада о 14.00 у приміщенні інформаційного агентства “Главком” (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція «Ув’язнені Україною – утримувані в ОРДЛО», на якій правозахисники розкажуть про порушення прав в’язнів, що знаходяться в ОРДЛО

13 листопада о 14.00 у приміщенні інформаційного агентства “Главком” (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція «Ув’язнені Україною – утримувані в ОРДЛО», на якій правозахисники розкажуть про порушення прав в’язнів, що знаходяться в ОРДЛО.

Учасники:

• Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи;

• Наталія Мельник, експерт Донбас СОС з питань порушень прав людини;

• Євген Чекарьов, адвокат.

Громадські об’єднання Донбас СОС, Харківська правозахисна група, ЛОПЦ «Альтернатива» та Громадський комітет захисту конституційних прав та свобод громадян за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» провели дослідження становища в’язнів, які утримуються під вартою в ОРДЛО та узагальнили його результати в аналітичній доповіді. Українська версія доповіді доступна за посиланням http://khpg.org/1536096354, англійська – за посиланням http://khpg.org/en/1536155171.

Доповідь стосується становища в’язнів, що залишилися в УВП та СІЗО після захоплення окремих регіонів Донецької і Луганської областей членами незаконних збройних формувань. Вона містить резюме та дві частини – в першій розглядається правовий статус позбавлених волі в ОРДЛО, умови тримання їх під вартою, проблема переведення в’язнів в установи на контрольованій урядом території, повідомляється про правову допомогу, надану окремим в’язням та подаються результати аналізу порушень їхніх прав, в другій надається інформація по більшості УВП та СІЗО в ОРДЛО (в кожній установі окремо). Надаються рекомендації з метою покращення ситуації. Головним джерелом інформації для написання доповіді стали безпосередні свідчення в’язнів.

Учасники прес-конференції представлять знахідки та результати проекту, розглянуть проблему переведення в’язнів в установи виконання покарань на підконтрольній уряду території.

Контактна особа: Євген Захаров, 050 402 4064, [email protected] 


Прес-конференція відбудеться в рамках проекту «Моніторинг та захист прав засуджених, які знаходяться в ОРДЛО» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в межах діяльності Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі» .

 Поділитися