MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Трус у господі української активістки

28.11.2018   
ХПГ-інформ
Сьогодні в Сімферополі російські силовики провели хатній трус у активістки Українського культурного центру Галини Балабан – нібито через «екстремістську» публікацію в соцмережі.

Сьогодні, 28 листопада, в окупованому Російською Федерацією Криму, у Сімферополі, силовики провели хатній трус у активістки Українського культурного центру Галини Балабан.

Про дії силовиків зранку повідомив сайт «Крым.Реалии». Під час трусу силовики вилучили техніку та цифрові носії, пізніше повідомив «Крым.Реалии», посилаючись на кримського активіста Михайла Батрака.

«У Сімферополі, у активістки Українського культурного Центру, Галини Балабан, завершився трус. За її словами, в неї вилучили техніку й цифрові носії, і відпустили. У даний момент вона вже перебуває на роботі без засобів зв’язку, бо телефон був вилучений під час трусу. Трус проходив у квартирі, де проживає Галина, без присутності адвоката. // За словами Галини Балабан, причиною трусу, озвученою силовиками, стала публікація в соціальній мережі „ВКонтакте“, що має начебто екстремістський характер», – написав М. Батрак у Facebook.

Галина Балабан (фото: Facebook Михайла Батрака)

Нагадаємо, 29 серпня російські силовики провели хатній трус у іншої активістки Українського культурного центру Ольги Павленко за підозрою у зв’язках із забороненим на території РФ «Правим сектором». Ввечері того ж дня Павленко допитали в управлінні Слідкому Росії в Сімферополі. На початку вересня Ольга Павленко виїхала з анексованого Криму на материкову Україну.

Раніше повідомлялося, що у квітні цього року активісток Українського культурного центру в Криму Ольгу Павленко та Альону Попову викликав на профілактичну розмову помічник прокурора російської прокуратури Сімферополя Олексій Пучков. Прокурора цікавила робота Центру та випуск газети «Кримський терен». Активістки скористалися правом не свідчити проти себе та своїх близьких. Раніше учасників Центру неодноразово викликали на допити та «профілактичні розмови».

Український культурний центр не є політичною організацією, проте учасники зазнають тиску з боку окупантів, які забороняють публічні заходи, а під час «розмов» попереджують про неприпустимість екстремізму. Одному з лідерів центру Леоніду Кузьміну в 2017 році довелося залишити Крим через тиск і погрози з боку силовиків.

 Поділитися