MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Засуджено чотирьох кримських татар у «справі Таблігі Джамаат»

22.01.2019   
ХПГ-інформ
Раніше у суді заслухали обвинувачуваних, які заперечують свою провину й стверджують, що не вели на зустрічах «розмов екстремістського характеру». «Таблігі Джамаат» визнана в РФ екстремістською організацією.

Сьогодні підконтрольний московській владі Верховний суд Криму ухвалив вирок чотирьом кримським татарам у «справі Таблігі Джамаат». Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк у Facebook.

 «Ренат Сулейманов засуджений за частиною 1 статті 282.2 КК РФ до 4 років позбавлення волі та року обмеження. Талят Абдурахманов засуджений за частиною 2 статті 282.2 КК РФ – 2 з половиною роки умовно, обмеження – рік і випробувальний термін – 2 роки. Сейран Мустафаєв і Арсен Кубедінов засуджені за частиною 2 статті 282.2 КК РФ і також до умовних термінів ув’язнення», – написав журналіст.

Раніше, передає сайт «Крым.Реалии», у суді заслухали обвинувачуваних, які заперечують свою провину й стверджують, що не вели на зустрічах «розмов екстремістського характеру».

2 жовтня 2017 року управління ФСБ по Криму повідомило, що ліквідувало три осередки організації «Таблігі Джамаат». Як нагадує сайт телеканалу ATR, тоді в селі Мельничному Білогорського району, а також у селищі Молодіжному під Сімферополем російські силовики провели хатні труси у кримських татар. Після трусів були затримані Ренат Сулейманов, Арсен Кубедінов, Сейран Мустафаєв і Талят Абдурахманов.

Тоді підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя заарештував затриманих кримчан.

«Крым.Реалии» пояснює, що «Таблігі Джамаат» – аполітичний релігійний рух, заснований у 1926 році в Індії Мауланой Мухаммадом Ільясом. У 2009 році Верховний суд Росії визнав організацію екстремістською й заборонив її діяльність.

 Поділитися