MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

2018 року зафіксовано 86 випадків фізичної агресії до журналістів

24.01.2019   
ХПГ-інформ
Такі дані оприлюднила Національна спілка журналістів України. Серед нападників на представників ЗМІ були чиновники, депутати і правоохоронці.

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) цими днями презентувала результати «Індексу фізичної безпеки журналістів України» за 2018 року, – повідомляє служба інформації НСЖУ.

«Відповідно до оприлюднених даних, торік було зафіксовано 86 випадків фізичної агресії щодо працівників ЗМІ, проти 89 інцидентів у 2017 році. Найбільше інцидентів – 13 – сталося в травні, 12 – у березні, по 9 – у лютому та вересні 2018-го. Також на 50 % зросла кількість атак на жінок-журналісток. Крім того, експерти відзначають, що атаки на журналістів 2018 року супроводжувалися особливою агресією та жорстокістю, внаслідок чого чимало журналістів зазнали серйозних травм», – мовиться в повідомленні.

У 12 випадках нападниками були чиновники, посадовці або депутати, також у 10 – правоохоронці, 1 інцидент стався із застосуванням зброї.

Дані по деяких регіонах

• Київ і Київська область – зафіксовано 29 випадків фізичної агресії;

• Дніпропетровська область – зафіксовано 10 випадків;

• Одеська область – зафіксовано 7 випадків;

• Волинська, Полтавська та Донецька області – зафіксовано по 5 випадків.

«Індекс фізичної безпеки журналістів України» – це щомісячний моніторинг фактів фізичної агресії щодо журналістів і медіа України. «Індекс…» укладають спільно НСЖУ й партнери: ГО «Інформаційна безпека», ГО «Платформа прав людини», Академія української преси та Інститут розвитку регіональної преси.

 Поділитися