MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Еміля Курбедінова не виключили з колегії адвокатів

22.02.2019   
ХПГ-інформ
У січні цього року Мінюст РФ вимагав виключити Курбедінова з «Кримської центральної колегії адвокатів» до 1 березня. Відомство посилалося на рішення підконтрольних Кремлю райсудів, що звинувачували адвоката в екстремізмі.

Адвоката Еміля Курбедінова не виключили з «Кримської центральної колегії адвокатів». Про це сам Курбедінов повідомив у Facebook.

«Колегія ухвалила рішення не виключати мене зі своїх лав. Дякую президентові Адвокатської палати Криму Канчі Олені Андріївні за принципову й сильну позицію! А також голові колегії Веліляєву Ісляму! І всім тим, хто підтримав мене! Разом ми сила!» – написав Курбедінов.

Адвокат Еміль Курбедінов (фото: Аліна Смутко, krym.org)

Нагадаємо, у січні цього року Міністерство юстиції РФ вимагало виключити Курбедінова з «Кримської центральної колегії адвокатів» до 1 березня 2019 року. Мінюст посилався на два рішення підконтрольних московській владі районних судів Криму, які розглядали адміністративні справи щодо Курбедінова за обвинуваченням в екстремістській діяльності.

«Тиск на адвокатів триває. Законодавство Росії в сфері екстремізму й тероризму як інструмент боротьби з адвокатами та активістами!» – відреагував тоді на вимогу відомства Курбедінов.

Еміль Курбедінов представляє інтереси українських в’язнів у Криму та РФ, а також захоплених ФСБ українських моряків.

7 грудня минулого року підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя заарештував Курбедінова на 5 діб за ст. 20.3 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення (пропаганда або публічне демонстрування атрибутики або символіки екстремістських організацій) за пост 2013 року в соцмережі Facebook.

6 листопада минулого року до офісу адвоката увірвалися силовики в масках. Ними виявилися співробітники російського Центру з протидії екстремізму. Прокурор, який був разом з ними, вручив адвокатові Курбедінову «пересторогу про неприпускання порушення законодавства у сфері екстремізму і тероризму».

 Поділитися