MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим – це Україна!

10.03.2019   
Андрій Діденко

Під цим гаслом у столичному парку імені Тараса Шевченка відбулася мирна акція, присвячена підтримці українських кримчан. Саме 9 березня вже традиційно представники громадського суспільства через публічні акції намагаються привернути увагу міжнародної спільноти до проблем кримчан.

Рівно п’ять років тому в Криму розпочалася активна фаза захоплення півострова російськими окупантами. Найбільш репресованими залишаються представники нескореного Меджлісу кримськотатарського народу, які в Російській Федерації визнані екстремістами, а також громадські активісти, які залишилися на території Криму і не визнають окупацію півострова. Це молоді люди, які народилися вже під час незалежності України, виросли в незалежному українському Криму і не знають про "солодке життя" за часів комуністичного режиму СРСР. Вони протестують всією своєю суттю проти ганебної несправедливості.

Кримські активісти не можуть виходити в окупованому Криму на мирні акції, вони не можуть навіть вивісити на своєму подвір’ї український прапор, бо такі дії країною агресором визнаються злочином з кримінальною відповідальністю у виді позбавлення волі, як це відбулося з Володимиром Балухом, якого переслідують в кримінальному порядку саме за український прапор. Проте, незважаючи на очевидний тиск з боку ФСБ на нескорених кримчан, вони наважуються на ризиковані заходи на знак протесту окупаційній владі. Однією з актуальних проблем залишається штучне витіснення кримчан з півострова. Окупаційна влада завозить нові і нові тисячі московитів, які перетворили чарівний кримський курорт на військову базу.

 

 Поділитися