MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Раїму Айвазову обрали запобіжний захід

19.04.2019   
ХПГ-інформ
Підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя обрав затриманому 17 квітня кримськотатарському активісту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 15 травня цього року.

Підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя обрав запобіжний захід кримськотатарському активісту Раїму Айвазову у вигляді тримання під вартою до 15 травня. Про це повідомив сайт проекту «Крым.Реалии» з посиланням на активіста Рауля Діттана.

«Засідання почалося із годинною затримкою. До судової зали пустили родичів, інших слухачів, як зазвичай, не пустили навіть до будівлі суду. Саме засідання тривало приблизно півтори години, коментувати його результати адвокат відмовилася. Але, зі слів матері нам стало відомо, що суд заарештував Раїма до 15 травня. Сам він розповів рідним, що почувається задовільно. Він розповів, що під час затримання його не били», – повідомив Діттан.

Раїм Айвазов (Facebook)

Нагадаємо, житель мікрорайону Кам’янка кримськотатарський активіст Раїм Айвазов зник уночі 17 квітня під час перетину адміністративної межі з материковою частиною України.

Пізніше того дня Айвазов вийшов на зв’язок із рідними. Він розповів сестрі телефоном, що йому привинюють частину 2 статті 205.5 (участь у діяльності організації, яка визнана терористичною) та уводять до складу «другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір».

За даними громадського об’єднання «Крымская солидарность», Раїм Айвазов займався організацією передач до Ростова-на-Дону заарештованим у Криму кримськотатарським активістам.

Промосковське інформагентство «Крыминформ» повідомило тоді, посилаючись на прес-службу УФСБ РФ по Криму та Севастополю, що «співробітники ФСБ та Погрануправління затримали підозрюваного в участі у діяльності міжнародної терористичної організації „Хізб ут-Тахрір“ (заборонена в РФ). Підозрюваного затримали 17 квітня «під час перетину російсько-українського кордону в пункті пропуску „Армянськ“». Ім’я затриманого назване не було.

 Поділитися