MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Балуха виписали з лікарніНапад на Балуха: підозрюваного затриманоВолодимира Балуха побили. Він у лікарніБалух і Карпюк працюватимуть при офісу омбудсманаСенцов, Балух, Бекиров та інші: обмін відбувсяРФ: Балуха вивезли з колонії до МосквиРФ: Володимир Балух знов у ШІЗООпубліковано відеозапис бійки в ІТТ, за яку Балух отримав другий термінРФ: Балух припинив голодування, оскільки його вимоги виконалиРФ: Політв’язень Балух знову оголосив голодуванняРФ: Балуха знову тримають у карцеріРФ: Новини про умови утримання і стан здоров’я Володимира БалухаРФ: Балуха перевели до тюремної лікарніПорошенко призначив стипендії Сенцову, Балуху, Сущенку, Семені, Чийгозу та УмеровуФСВП Росії вважає Балуха громадянином РФРФ: Балуха продовжують утримувати в ШІЗО колоніїКрим: Суд збільшив Балуху час перебування в колоніїРФ: У колонії не прийняли передачу для Володимира Балуха (ОНОВЛЕНО)РФ: Володимир Балух перебуває в колонії в місті Торжку Тверської областіРФ: Володимира Балуха тримають у карцері СІЗО

Балух поскаржився на холод; його досі тримають у ШІЗО

07.05.2019   
Денис Волоха
Четвертого травня Володимир Балух написав листа Тетяні Лазді, у якому поскаржився на холод у камері ШІЗО.

Четвертого травня Володимир Балух написав листа Тетяні Лазді, який вона опублікувала у своєму Фейсбуці.

«У своєму листі Ви коротко ознайомили мене з погодою в Латвії, й ось вам моє ‘алаверди’: тут завжди холодно, я мерзну постійно, навіть уночі, укутавшись ковдрою з головою, однаково постійно просинаюсь від холоду. Ніколи раніше не міг би припустити, що в стані ознобу можна ‘функціонувати’ 24/7! Але, сподіваюся, усе що нас не вбиває, робить нас сильнішими... ☺️».

Він також пише, що в нього забрали особисті речі, зокрема й футболку з козаком та вишиванку, яку Володимир хотів вдягнути на День вишиванки (16-го травня).

А ось мою вишиванку, разом із футболкою з ‘козаком’, як й інші речі, ‘відпрацювали’ (віджали, вкрали, присвоїли шахрайським методом — усі визначення правильні!) у Керченській ВК-2 так звані ‘співробітники’... Отже 16-го травня не світить мені просвітити свою особу носінням убрання з нанесеним на нього генетичним кодом Українця, тим паче, що сьогодні мені продовжили ШІЗО ще на 15 діб, а тут узагалі нічого не можна... Але думками й духом я з Вами й усім Земним Українством!!!

Тепло вас усіх обіймаю! З повагою! (підпис) В. Балух

04.04.2019 р.

Через тримання в штрафному ізоляторі, Балуху не передають посилки від його сестри Надії.

19-го березня 2018 року, перебуваючи в СІЗО, Володимир Балух розпочав голодування на знак протесту проти вироку суду про позбавлення його волі на 3 роки й 5 місяців у колонії-поселенні. Після місяця повної відмови від їжі кримський архієпископ Климент переконав Балуха заживати мінімальний набір продуктів (дві склянки вівсяного киселю, 50–70 грамів сухарів із чорного хліба та чай із медом), що підтримує «балансування на нульовій позначці».

Пізніше Балух вирішив тимчасово припинити голодування, яке тривало понад 200 днів. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха, унаслідок голодування, є підозри на виразку та панкреатит.

Із 29 березня цього року Балух перебуває у виправній колонії в місті Торжку Тверської області Російської Федерації (ФКУ ИК-4 УФСИН России по Тверской области).

Правозахисний центр «Меморіал» вважає Володимира Балуха політв’язнем.

Надіслати листа Володимирові Балуху можна через сайт служби надсилання повідомлень Федеральної служби виконання покарань РФ «ФСИН-письмо».

 Поділитися